Packa, busa och mysa

 

Nu är vi inne på slutspurten och i morgon flyttar vi!
Är en hel del att packa klart nu, tror vi kommer hinna klart helt tills ikväll i alla fall (om vi håller på hela långa dagen vill säga). Är så skönt att ha ALLT färdigpackat för att bara bäras ut när våran släkt är så snäll och ställer upp och hjälper oss med själva flytten.
Känns lite trist att jag inte kan vara med och bära de tunga sakerna upp till lägenheten (i och med att min höft bråkar med mig och att jag är gravid). Har dock tänkt att jag kompenserar detta genom att packa allt och förbereda inför i morgon, så jag underlättar arbetet. Sen i morgon skall jag agera "fika-tant" och servera alla med kaffe, dryck och mat. Så de hungriga "flyttmännen och flyttkvinnorna" inte stupar av utmattning, hunger och törst ;) Så jag hoppas att de kommer tycka att jag gör någon nytta i min onytta.
Nu har jag och min ständiga följeslagare Dregen tagit en paus i packandet, (han stökar väl egentligen mest till än att hjälpa mig att packa dock).
Men han förgyller dagen genom att härja som en galning i soffan under vår lilla "paus" . Tro om han har ätit något konstigt idag som gjort honom till en duracell-kanin på full speed, istället för den ständigt sovande pälsboll som han brukar vara. :) hur som helst är det underhållande att se han flyga och studsa fram. Svår att fånga på bild dock.
//packåsnan Sarah

 


Liite kul åtminstone:D

Efter ni har läst detta inlägg så hoppas jag att ni inte är dömande, detta är en engångsföreteelse. Okej, efter jobbet idag så knallade jag bort till mina kära föräldrar för att hämta Dregen, då jag har kommit in och gosat ner mig i soffan så säger mamma "ja, vi fick lov att duscha Dregen idag, han har hittat nått äcklig på baksidan som han rullat sig i. Jag tackar då min kära mor för att hon gjort ren Lill-killen, och då säger mamma" ja de va tur i oturen, för han hade en intorkad bajskoka som satt fast i pälsen som jag fick kämpa för att få bort. Jag spelar då lite dum och säger att, de har inte vi märk:) i själva verket så har den suttit i några dagar och jag och Sarah har skojat lite om den, och även döpt den till ben and Jerry för att den påminde lite om ben and Jerry på nått sett:D helt sjukt, och jag tänkt på detta i efterhand. Och jag måste säga igen att detta inte är nått vi satt i system. Fast lite roligt tycker jag de är;)

God natt på er.

Mvh Micke


Flyttflyttflytt

Micke här! Denna lördag ägnar jag mig åt att packa ner lägenheten, och de är ett jävla jobb. Kan inre fatta hur mycket saker vi har dragit på oss under de senaste året:S själva flytten är på torsdag, men jag vill att allt ska vara klart tills dess så man bara behöver lyfta ut allt:) och pizza blir de för dom som vill hjälpa till på torsdag;)


Busigabebben

Micke här//blivande farsan! Som ni vet så va vi på ultraljud i går. Och de är en jäävla upplevelse alltså:) de känns helt konstigt i hela kroppen första gången man får se sitt barn, även om de bara är svartvitt på en tvskärm. Helt otroligt och sååå skönt att bebben mår bra. Att döma av ultraljudet så blir de en livlig liten krabat, den sparkade och vevade med armarna hela tiden och vägrade få sitt huvud mätt. Kanske borde kalla den akrobat istället för krabat;) då den stod på huvudet och sög på tummen samtidigt och avslutade med en riktig kung-fu spark, Pröva de ikväll ni! Vi har också tagit reda på vad de blir för kön, och vi tänker inte skriva de på bloggen utan de som vill veta får helt enkelt fråga oss:)


Onsdag

Känner att det börjar bli lite dåligt på inläggsfronten här, så kände att jag bör göra något åt detta.
Måste säga att jag längtar tills jag får börja göra i ordning nya lägenheten och nu är det inte länge kvar tack och lov. Mindre kul är väl själva flyttandet av prylarna. ;)
För övrigt tror jag att Dregen har börjat med sin första samling, en samling bestående av galgar som han släpat med sig till sitt lilla "bo" i vardagsrummet. Kan dock inte förstå vad det är med dessa galgar han tycker är så roligt.
Själv är jag ledig även idag och många tycker nog ledighet är skönt, och visst är det så. Men jisses vad tråkigt det även kan vara. Måste finna mig något att göra känner jag. Annars lär jag växa ihop med soffan och bli ett med möbeln och inredningen. Skrämmande.


Kartongrobotar

Lunch på byn med kärleken min, sen iväg och storhandla. Det är vad min dag innehållit.
Men för tillfället ligger jag och hårbollen Dregen i soffan, lyssnar på musik och dricker en varm kopp choklad med vispad grädde. Vilket jag tycker jag gjort mig förtjänt av idag, trots att jag inte uträttat speciellt mycket alls. Massor med flyttkartonger står nämligen fortfarande tomma och gapar efter att bli fyllda med prylar. Så synd att flyttkartongerna inte är "små självstyrda robotar" som packar i och ur sig själva, skulle vara himla praktiskt tycker jag.
Kanske vore en bra framtida uppfinning. Det ultimata vore dock att de även kunde gå i trappor, då vi ska flytta till andra våningen utan hiss. Synd att tiden är så knapp att hinna uppfinna dessa fina kartongrobotar, flytten är ju redan nästa vecka. Typiskt! ;) /Sarah 


"Miniskor"

Sarah som intagit bloggen nu. Har varit och shoppat skor med min mor idag. Fick då syn på ett par bebisskor av märket Replay, i storlek 16 ;)
Eftersom jag blev så förtjust i dem så gav mor/far de till oss i present. Tack!
Här kommer bilder på de små skorna.


nya tattoon:)

Den är inte riktigt klar ännu. men de börjar arta sig:)

Nya jobbets största nackdel!

Micke här. I mitt jobb så sitter jag ner hela dagarna:) vilket är rena drömmen, dricka kaffe och lägga upp fötterna på skrivbordet och bara må 8 timmar om dagen. Har dock upptäck att jag har gått upp typ 7 Kilo i vikt;) jag har varitpå nya jobbet i 7 månader, jag har alltså snittat 1 kilo varje månad. Detta måste få ett slut nu innan de har spårat ut helt, så jag tänker börja hård banta. Har funderat på sånt här pulver som man blandar med vatten. Fan, några veckor med de skiten så ser man snart ut som trainspotting grabbarna;)


Ultraljud

Micke här, om exakt en vecka är de ultraljud och de känns sjuukt kul:) jag tror att de blir lite mer verkligt efter vi varit på de. Vi vaggar lite fram och tillbaka om vi ska kolla om de är en pojke eller flicka. Eller jag vaggar rättare sagt:) Sarah är säker på att hon vill kolla. Men de finns faktisk fördelar med att inte kolla. Läste nämligen att kvinnan blir mer motiverad då hon ska föda om hon inte vet, att hon är så nyfiken att hon tar i mer eller nått. Har inte tagit upp de här argument med Sarah ännu, tänkte gör de i kväll:) dock är de väll jag som får vika ner mig som vanlig. Finns ju ganska mkt fördelar med att veta också. Haha här bjuder vi också på ett porträtt som en konstnär på Rhodos gjorde, man har väll skådat vackrare:D


Apelsinmagen

Ser ut som att jag har svalt en hel apelsin, som hållit intakt utan påverkan av matsmältningen och alla syror. Utan helt enkelt försökt klämma sig ner genom tarmarna och stannat strax under naveln ;)

 


Packa, packa, packa

Idag har varit en hyfsat händelserik dag, gick upp tidigt för att skjutsa storasyster Fanny till sitt tåg som skulle ta henne hem till Göteborg igen. (Känner att jag måste åka ner och hälsa på snart).
Efter detta, en god frukost med älsklingen på Seven eleven. Tänk vad extra gott det kan vara att äta frukost i bilen ibland ;)
Sen hem och tillsammans kika på en film och dricka ännu en kopp kaffe innan mannen i huset begav sig till sitt arbete. Eftersom jag har lyckan att vara ledig idag, så har jag sysselsatt mig med att fundera på bebisnamn samt att packa dessa flyttlådor. Ett evighetsarbete känns det som i mellan åt. Var kommer alla dessa prylar ifrån? Måste vara Micke som släpat hit allt, eller kanske Dregen. För jag har då ingen aning eftersom jag är oskyldig på den punkten ;)
Nu blir det tillagning av "vegetarisk tacopaj" samt en promenad med min älskade hårboll på fyra ben. (Nej inte en krypandes Micke, jag syftade på Dregen den här gången).


Middag hos mor och far.

Micke här. Nu är nästan hela familjen samlade inför lite middagen. Vi sitter här hungriga och väntar på Camilla:) är sjukt avundsjuk på Elton som får tjuvstarta, men men.. Hoppas alla har en trevlig helg!


Ny upptäckt!

Micke här, jag har något att berätta som jag tycker är sjukt jobbig. I torsdags gjorde jag en liten upptäck då jag satt tyst i lägenheten och filosoferade, och de är att jag hör alla vägg i vägg grannars toa besök:S och då menar jag inte att de låter lite när dom spolar utan allt:D kan liksom avgöra hur deras mage mår just den dagen. Men iaf så är detta sjukt jobbigt för dom går på toa typ hela tiden. Speciellt en granne som jag inte tänker peka ut Här på bloggen. Men men, vi flyttar som tur är om två veckor:)


Skönt med helg

Micke här, har precis kommit hem från jobbet. Det har varit en sjukt jobbig vecka. Men nu är de helg! Sarah jobbar dock hela helgen så de blir jag och Dregen som får ha grabbhelg, kebab, action film och kanske ut och slåss lite. Vi får se vart de bär av:)


Bibliotek

Jag vill ha ett eget bibliotek, med böcker från golv till tak. Lite som det man ser i filmen skönheten och odjuret. Tänk vilken dröm! Micke, ge mig det nuuuu ;)


Oskyldigt anklagad!

Micke här! Igår då jag kom hem från jobbet så sa Sarah, jag snackade med din lillasyster här om dagen, och hon ville bara hälsa till dig att" hoppas han inte går runt och tror att jag inte vet att han brukar vara här och sno parfym av mig".!!

Va?! Har ni hör vår värre:D

Jag tycker de är ganska långsökt att just jag skulle göra det, våran mamma och pappa bor ju också där liksom, och dom vill väl också lukta gott.

Aja, jag tänker iaf inte erkänna för ens hon har bevis!


Bokat och klart!

Då var det bokat och klart! Den första december kommer min underbara barndomskompis Sara och hennes killen Christian upp och hälsar på. De bor i Skåne, så är inte varje dag man träffar henne. Det ska verkligen bli superroligt, ser fram emot det så mycket, ser även fram emot i morgon kväll då storasyster kommer upp och hälsar på från Göteborg.
Tiden går verkligen fort nu, är enbart 3 veckor kvar tills vi ska flytta. Är dags att börja packa alla saker, för nog har vi mängder av saker att packa. Som Micke faktiskt konstaterat, att jag är en "tvångsmässig samlare". En kväll efter jobbet kom min käre Micke hem och kläckte ur sig följande:
Micke; -älskling, jag har kollat upp en sak. Jag vet vad det är du "lider av"
Sarah; -jaha vad för något?
Micke; -du är en så kallad tvångsmässig samlare.
Sarah; -en vadå?
Micke; -alla symptom stämmer in på dig, du köper ständigt nya saker som du belamrar våran lägenhet med och sen slänger du aldrig något.

Kan hålla med till viss del, men inte helt. Jag slänger nämligen sopor och använt toalettpapper, så jag samlar minsann inte på allt ;)
//Sara samlaren



Hösten

Tänk att jag tycker nog att hösten är en av de bästa årstiderna, tror dock inte att alla håller med mig där. Men tänk er en fin höstdag, alla fina färger på träden. kunna plocka svamp i skogen och sitta ute under en mysig filt och dricka en god kopp kaffe, det är livet de. Sen får man inte glömma hur mysigt det är med alla tända ljus inne nu när det blir så mörkt ute.
förknippar hösten med enbart positiva saker, träffade ju min andra hälft en tidig höst och blev störtförälskad, så hösten är allt för bra den.
Nu ska jag och mor dricka te ;)


Min roliga mamma!

Micke här! Jag och min kära mor har precis samma humor:) vi va ute och gick med hundarna Dregen, Billy och Bolo. Och för er som inte känner Dregen så är han sjuukt snabb. Han springer sicksack fram och tillbaka upp och ner osv.
Micke: fan va Dregen är snabb asså, då man har gått promenad i 5 min så har Dregen kutat typ 1 mil.

Mamma: ja, han är som den där grejen i Harry Potter, den som dom jagar hela tiden!

Micke: Vadå, menar du "gyllene kvicken"?

Mamma: ja precis!

Hahaha....

Vet inte om de bara är jag och morsan som tycker detta är sjukt kul. Men för er som har sett Dregen förstår garanterat vad vi menar. Och för er som inte sett Dregen kanske hjälper er att förstå hur Dregen är:D gonatt på er gott folk!


Snus!snus!snus!

Nu har mitt snus stått i ugnen i 24 timmar, nu ska de bara stå i 12 timma till sen är de klart:) stinker snus i hela lägenheten, vilket inte är så poppis hos Sarah. Men om hon älskar mig så får hon helt enkelt stå ut:)


Komattan!!

Efter en vad det kändes som "ovanligt lång dag på jobbet" så har jag äntligen landat här hemma. Hunnit äta, duscha och till och med sova en kort stund som den periodströtta människa jag faktiskt är. ;)
Nu sitter jag och min andra hälft nerkrupna i soffan och jag planerar att koka mig en kopp te (måste pröva min nyinköpta smak "champagne & fläder").
Tror dessutom att min koskinnsmatta vi har i vardagsrummet har fått liv (igen), att den har återuppstått från de döda. För när jag var påväg till toaletten för att ta mig en dusch, så snubblade jag på mattan. Jag svär på att den gjorde krokben på mig, för när jag tittade bak, låg mattan bara där, lika platt som vanligt. Men jag kände det allt, jag kände hur den fällde mig. ;)



Marknad!

Micke här! Idag har jag Sarah och Yvonne varit i Rättvik på marknad:) käkat Langos och tittat på en massa whitetrash saker. Hittade dock lite kap, bland annat lite coola bebiskläder:) de måste ju synas att de är Micke och Sarahs unge liksom. Köpte också ett snuskitt, 350 spänn och då får jag ut 55 dosor:D vadå kap! Ba jodå! Hoppas alla har en trevlig helg!


Blödig:)

Micke här! Måste bara skriva om en jätte gullig grej med Sarah:) nu när hon är gravid har hon blivit extremt blödig, Sarah är annars ganska hård. Men iaf så satt vi förra veckan och tittade på ett avsnitt av sons of anarchy och helt plötsligt så bryter Sarah ut i tårar, vilket jag tyckte va ganska konstig med tanke på att hon i vanliga fall inte bölar. Jag frågade då men älskling, har de hänt något idag som du är ledsen över? Då sa hon " nej, de va bara så sorgligt);" vadå? Sons of anarchy? Jaaaaa); haha de tycker jag är sjukt gulligt! Att man bölar till en serie som sons of anarchy:) vi såg för övrigt ett till avsnitt idag, samma visa igen:) För er som inte sett sons of anarchy så är de ett hett tips på en bra serie.


Kletig tårta

Idag bar det av till lilla Våmhus för att baka bröd med mormor. Blev riktigt lyckat måste jag säga sen så är det alltid lika mysigt att umgås med lillasyster och mormor.
Syster kläckte ur sig en minnesvärd kommentar när vi stod där och bakade för fullt och hade min växande barn i magen som samtalsämne. Hon sa;
-jag ska lära han/hon allt jag kan ;)
Det är inte illa det tänkte jag.
Idag är det för övrigt min och Mickes årsdag, så har stått nu på kvällskvisten och kletat ihop en smörgåstårta (på mitt köttfria vis). Den må icke vara den vackraste skapelsen man beskådat på denna jord, men god är den förmodligen (för man kan väl inte misslyckas med smakerna på något sådant gott?)
Hoppas herr M gillar den nu när han snart kommer hem, Dregen har i alla fall godkänt den. Har även blivit uppringd av min mysiga och underbaraste vän nere i Skåne (även blivande gudmor). Blir alltid lika lycklig och sprallig när jag fått höra hennes röst, nu ska jag bara lyckas tvinga upp henne till Dalarna igen, behöver min energikick till vän ;)



Suget efter mat/ägg

Åh vad hungrig man kan vara, mat är så gott som det enda jag tänker på. Nästan i varje fall ;)
Nu på kvällskvisten satt jag och Micke i soffan hemma hos oss, han blev då sugen på lite kokt ägg som jag kokat tidigare idag. Så Micke strosade iväg till köket och sa;
M: -tror jag ska ha två ägg
M: -älskling, vill du också ha ägg?
S: -ja tack gärna!
Vilken omtänksam människa jag lever med tänkte jag. Efter en liten stund kommer han ut med ett färdigskalat ägg och ett saltkar som han ger mig.
Ytterligare en stund senare kommer han ut från köket igen, då med en tallrik. På denna tallrik har han då, (åt sig själv) brett en knäckebrödsmacka, skivat ägg och haft majonäs på (med omsorg). Inge konstigt tycker ni, men då hör saken till att detta är min favoritmacka, vilket han vet. Trots detta får jag ändå bara ett enkelt skalat ägg. Tyckte synen var otroligt komisk, när han satt där stolt med sin lyxmacka som han nöjt knaprade i sig och jag med mitt ägg och saltkar i ena handen.
Måste tillägga att han insåg det komiska även han, sen gottgjorde han mig genom att göra en sådan macka till mig också. Tur för honom ;)


RSS 2.0