Totalt mörker? Inte här inte

Inatt ville jag inte sova i egen säng heller. Mycket mysigare uppe i sängen hos pappa och den där matkossan "mamma".
Idag har vi för övrigt storhandlat mera krubb till våran koja, då vi ätit upp allt gott och fick idétorka på god mat.

Bestämde oss även för att kolla på en skräckfilm, som fick oss att inse att sommaren verkligen inte är rätt årstid att se denna genre på. I alla fall inte om man vill ha rätt skräckstämmning, det vill säga totalt mörker. Inte ens persiennerna hjälpte.
Man måste helt enkelt vänta tills mörkret fallit, vilket är rätt sent. För sent för oss två att orka se en film i varje fall. ;)




Namnam!

Den där nappen kan slänga sig i väggen, tummen (eller ja, mer eller mindre hela handen) det är fina grejer det.
Mamma och pappa kan försöka med napp hur mycket de vill. Är bara tutte eller min egen lilla hand som duger. Så det så!


May. 27, 2013


Regn & grillning

Igår fick vi en impuls,en impuls om att det vore väldigt gott med grillat. Tyvärr bor vi i en lägenhet och dessutom högst upp. Men vi bestämde oss för att ta med oss mat, barn och hund ner till vattnet och grilla där.
Vi marinerade färska champinjoner, majskolvar, chilikryddad hallomi samt en bit kött åt mannen i familjen. Blev även en enklare sallad som vi tog med. Sedan packade vi ner allt man kunde tänkas behöva från filtar till grillkol.
Det enda minuset var att just denna dag ville solen bara titta fram ibland mellan molnen. Men vi tänkte att det inte gjorde något och att det kanske skulle spricka upp och bli fint när vi väl var på plats. Så vi packade in både barn, hund och mat i bilen och begav oss iväg till grillplatsen vid sjön.
Väl på plats hade solen gått i moln helt och det blåste endel från det öppna vattnet också. Trots detta, så lyckades vi (micke) grilla och maten blev kanongod. Dregen fick vara lös och sprang runt, runt som en tok. Såg även att han sprang ner och smakade lite på vattnet, för att sedan hoppa runt och skälla lite på det.

När vi sedan ätit klart och kände oss nöjda kände vi hur det kom några droppar regn, vilket fick oss att hoppa in i bilen och åka hem. Väl hemma så började det ösregna. Så tack och lov att vi åkte den tiden vi åkte, annars hade vi fått äta vattendränkt mat och fått en dusch på köpet. Det kunde helt enkelt kunnat sluta i katastrof.
Men trots att vädret inte var det bästa, så kändes dagen ändå väldigt lyckad. Speciellt eftersom grillat är en stor favorit i denna familj.




May. 22, 2013


Två månader

Som jag antytt förr, så rusar tiden bara förbi. Dylan har idag redan hunnit bli två månader gammal. Känns som att det var nyss vi befann oss på BB och han kom till världen, samtidigt som det känns som att han varit hos oss i en evighet. Underligt det där med tid och hur man uppfattar den.
Tvåmånaders och namnsdags killen (Eric) har både hunnit hälsa på gammelmormor/morfar, mormor/morfar, moster samt hennes sambo Olle. Dagen till ära passade Dylan även på att kissa ner både sig själv och stackars Olle. Vi får skylla på att denna incident orsakades av en mamma som måste ha slarvat och satt på blöjan aningen för löst. (Tur att slarvmamman hade packat med extra ombyte till lillkillen i varje fall).
Det är helt fantastiskt hur man kan älska någon så mycket, som man ännu bara känt så kort. Vi njuter av varje dag, tack för att vi får ha dig hos oss och vara din mamma och pappa.


Sommarvärme!

Himmel vad varmt det är idag, speciellt inne i våran "takvåning". Var tvungna att ha fönstren öppna och skapa ett korsdrag för att få ner temperaturen.
Nu myser vi runt i sommarkläder och lillpojken endast iklädd blöja. Märks att han uppskattar luftningen av sin lilla kropp. ;)

Idag har vi dessutom varit på ett tvåmånadersbesök på BVC. (Han fyller faktiskt 2 månader i morgon, tänk vad tiden går).
Besöket gick bra utan gnäll eller protester och han har ökat 600g sedan förra gången. Fantastiskt vad små barn växer, speciellt i början av sitt liv.
Nästa besök blir dagen innan sin tremånadersdag och då väntas både vägning och första vaccinet. Får hoppas att han tar det lika lätt som sina 15-20 stick (blodlämning) han fick utstå under första veckorna i sitt liv. Om inte annat så blev vi som föräldrar härdade. För det är aldrig kul att se sitt barn ledsen över att något gör ont. Det tror jag de flesta eller snarare alla föräldrar håller med mig om.


Babysitter

Med "burr"funktion, det är fina grejer det tycker Dylan.


Tränar på min hållning

På pappas mage!


Dylan

Med sina små korvarmar och äppelkinder


Skogspromenad

Frisk luft i Orsa är toppen tycker Dylan!


Skrattkalas

Hela morgonen har varit ett långt skrattkalas. Är så roligt att se hur Dylan har utvecklats. Morgonen är bästa tiden på dygnet för denna lilla pojk och då skrattas och jollras det konstant. Tänk vad lycklig man kan vara av att vakna till en ny dag :)


mostrar,fastrar och kusiner.

storbesök i Mora. Moster Fanny har kommit upp från Göteborg. Också Faster Camilla och kusinerna Elton och Debbie har varit på besök i Mora. Har varit super trevligt att få träffa all släkt, de är inte så ofta man träffas nu för tiden, alla bor så lång bort, men men.. har i alla fall varit super trevligt.

Besiktning

Dylan har varit på 6 veckors besiktning idag och blev godkänd av läkaren :)
Han blev även vägd och mätt som vanligt och har på två veckor gått upp ett halvt kilo (väger nu ca 5120g) och vuxit 3 cm på längden. Han har även haft storfrämmande idag. Både moster Ida, olle och moster Fanny (som kommit upp från Göteborg) har varit här och hälsat på. Senare mot kvällen kom även Dylans mormor och morfar på besök.
Äntligen har även våran kära gran från i jul (som bott ute på våran balkong sen januari) åkt i soporna. Hade det inte varit för att alla barr ramlat av för länge sedan, så hade man nästan kunnat tro att den vuxit fast där ute i cementgolvet. Var verkligen på tiden att den fick ta en flygtur ner från balkongen och ner i sopinkastet.


Hjälp!!

"Wolverine-hitler" har kommit till stan!


RSS 2.0