Kalastajm!

 
Helgen har vi spenderat i Stockholm hemma hos Mickes systers familj. Dylans kusin Elton fyller två år och vi var bjudna på kalas.
Blev både tårtätande, paketöppning, god mat med mysigt umgänge. En toppenhelg helt 
enkelt! Elton verkade väldigt glad över sina presenter och var otroligt kärleksfull mot sin lillkusin Dylan som han skulle krama och gosa med nästa hela tiden.
Dylan som inte är supervan vid andra barns höga ljud och skratt, var skärrad i början så fort Elton eller Debbie gjorde minsta ljud ifrån sig. Men mot helgens slut verkade Dylan faktiskt vant sig vid att andra barn än han själv kan ge ifrån sig ljud. Så han bjöd till med några leenden åt dem tillsist. :) 
Småkusinerna tränade även krypning tillsammans på golvet. Måste säga att jag ser stora framsteg hos de båda två. Kommer vara full rulle nästa år på Eltons treårskalas misstänker jag.
Vi tog även en tur på en galleria tillsammans med alla barn, svägerskan och svärmor. 
Tack för en underbar helg! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FORKS OVER KNIVES

Har sagt detta förut, men säger det igen. Se dokumentärfilmen forks over knives, om du inte redan gjort det! Och har du sett den, se den igen. (Finns bland annat på netflix).
Den kommer garanterat ändra din syn på dina matvanor och ge dig ett längre och hälsosammare liv.


Nu åker vi

Då var vi på väg emot Stockholm och födelsedagsfirande! :)


Rutinkontroll

Idag har vi varit på 6 månaderskontroll. Grabben växer som han ska och fick även träffa en läkare för rutinkontroll av utvecklingen. Även där fick han fullpott. Man blir bra stolt när man ser hur han klarar alla små test de ger honom.
Efter kontrollen kom den mindre roliga biten, sprutorna. Två stycken som framkallade en liten tår, men han brast ut i ett leende lika snabbt, när han insåg att det inte var så farligt trots allt. Så för att sammanställa besöket på BVC, så måste jag säga att allt gick strålande bra.

I morgon bär det av till Stockholm, hela familjen och min underbara svärmor ska åka bil till huvudstaden för att fira Dylans kusin Elton, som fyller två år! Kändes som det var igår han var en liten bebis, men nu är han en liten pojke. Himmel vad tiden går snabbt.



Nattuggla

Kl 22.25 och Dylan har tydligen bestämt sig för att se klart hela breaking news med Filip och Fredrik:)


Dagens bildregn

 
 
 
 
 
Björn & Dylan
 Fanny & Björn
 Dylan med moster Fannys mobilfodral
 
 
 
 
Dylan bjöd till och hävde ur sig en spya
 

Hejdå!

Då var moster Fanny och Björn på väg hem igen.
De var nyss här och lunchade tillsammans med oss innan de begav sig vidare på sin 5 timmars resa hem. Lyckades få några bilder på dem med telefonen innan de åkte i alla fall. ;)



Bärplockardag

Sista dagen tillsammans med Dylans moster Fanny och hennes sambo Björn, innan de åker tillbaka till Göteborg igen.
Känns alltid lika trist när nära och kära måste åka hem igen. Men planen är att vi ska ner och hälsa på dem snart, så vi får träffa dem snart igen. :)
Idag har vi både plockat svamp (hittade ytterst lite), lingon, svartavinbär, vitavinbär och äpplen. Vi plockade mycket lingon, som vi sedan gjorde "rårörda lingon" av. Mycket gott må jag säga.
Har precis kommit hem och Dylan sover så gott. Han haft en fartfylld dag, där han verkade trivas som allra bäst när han fick sitta på mormors och moster Idas rygg, när vi var ute i skogen och letade bär.


middagsbjudning

Kom precis hem från ett besök hemma hos Dylans gammelmormor/morfar.
Var bjudna på middag och tårta, så hela våran familj åkte dit. Inklusive min storasyster Fanny med sambon Björn från Göteborg. Lillasyster Ida med sambon Olle och även min mor (Dylans mormor).
Var riktigt mysigt och proppmätta blev vi allihopa, som man alltid lyckas bli då familjerna samlas och äter ihop. Blir att man vräker i sig mängder, även om man är mätt för länge sedan.
 
Nu har vi tänt ljus här hemma i lägenheten och ska kika på en film alldeles strax. Blir dock inget tilltugg till filmen denna gång. Det är vi fortfarande alldeles för mätta för.
 
 
 

Finbesök!

Äntligen har Dylans moster Fanny och hennes kille Björn kommit upp på besök från Göteborg.
Så här ska njutas i deras sällskap under några dagar. ;)


Resultatet

Resultatet från bakningen, blev väl bara halvlyckat må jag erkänna. Men kul var det ändå ;)


Här ska bakas!


Missade samtal

Fick flera missade samtal från ett okänt telefonnummer idag. Vi ringde upp och det visade sig vara en felringning av självaste Migrationsverket. De hade själva insett att de ringt fel då de nådde min telefonsvarare och hört att personen de ringt var svensk och vid namn Sarah. Så jag var verkligen inte den de sökte.
Är inte varje dag det händer må jag säga ;)


Hipp hipp hurra, på din halvårsdag!

Tänka sig, grabben fyller 6 månader idag!
Inte nog med det, för kusin Debbie fyller "jämn månad" även hon. Fast hon blir 7 månader dagen till ära.
Vet inte hur många gånger jag skrivit det här på bloggen, men HIMMEL VAD TIDEN RUSAR IVÄG. Tror alla småbarnsföräldrar upplever detta. Säkerligen många andra som upplever det också, som inte är småbarnsföräldrar för den delen.
Som ni säkert förstår växer han och gror i rasande fart. Han känns inte som en liten bebis längre. Snart springer han väl runt här hemma och härjar för fullt. Låten Gangnam style med PSY är dock fortfarande en favorit som verkar få bestå. Inklusive alla saker som går att prassla sönder till icke igenkännbara ting. Dylan är fortfarande lika "glupsk" och käkar allt man erbjuder. Han är som en utsvulten piraya så fort maten kommer fram. Han kan liknas vid en lika glupsk Dregen som får något riktigt gott och smaskigt i sin hundskål. De påminner om varandra väldigt mycket på just den punkten.

Nu väntar jag på min lunchdejt Christine och hennes snart ettåriga son Wilhelm.


Pojken med gripklorna

Dylan är väldigt fascinerad av andra människors ansikten.
Hans stora passion är att "greppa tag" i ansiktet och nypa åt hårt, samt trycka sitt lilla ansikte emot ens, samtidigt som han har ett hårt grepp om ens näsa, läpp eller kanske kind.
Det är hans lilla sätt att gosa med en. Till viss del smärtsam för en, men åh så mysigt det ändå är.

Nu blir det träning, börjar med den "klassiska" plankan.


Godkväll

Besökt mor och far idag, ätit på tok för mycket. Det inser man när man fortfarande är proppmätt flera timmar senare efter förtäring. Men himmel vad gott det var.
Det ryktas även om att lillkillen suttit på en hästrygg för första gången. vilket han verkade helnöjd med, enligt sin mormor. Dylan har även fått en egen kista av sin morfar, för att förvara framtida leksaker eller skatter i.

Nu fortsätter vi kvällen hemma i soffan med en film.
 
 
 
 

En halvtimme senare

Ursäkta bildkvaliten


Såhär trött är jag kl 21:35


Fredagen den 13:e

Fredagen den 13:e och ännu har det inte skett någon olycka i våran familj, hoppas dagen fortsätter så ;) lite skrockfull är man allt.
Idag har vi både varit ute på promenad samt tränat här hemma. Känns bra må jag säga.
Nu blir det vila resten av dagen eftersom benen svider från igår. Så går det när man är så pass otränad som jag tyvärr lyckats bli. Men känns ändå skönt på något underligt vis, är väl för att smärtan är ett kvitto på gårdagens träning.
Saknar våra nära och kära som bor och befinner sig så långt bort. Vi tänker på er varje dag ;)


TRÄNING

Då var det äntligen dags!
Jag har blivit så inspirerad av alla människor runt omkring mig, som tränar och lever ett sunt och bra liv. Så nu är det äntligen dags för mig att börja stärka upp min kropp igen efter graviditeten.
Saken är den att jag tyvärr blivit bekväm i min mammaroll och därför inte tränat ett endaste dugg sedan den dagen jag födde ut våran son. (enbart traskat runt med barnvagnen, men det räknas inte). Men idag så lyckades min kära sambo Micke få mig att träna tillsammans med honom, att äntligen sätta igång. (han själv har sedan Dylans ankomst lyckats gå ner mycket i vikt samt börjat springa för fullt).
För min egen del handlar det inte om att jag vill/behöver gå ner i vikt (då Dylan lyckats suga ur mig totalt, till ynka 45kg) så är det att bygga upp mina muskler som är prioritet nummer ett just nu.
Ska bli spännande att se hur snabbt man ser resultat- Troligtvis relativt snabbt om jag verkligen går in för det.
 
Rotade bland bilderna på datorn nu på kvällskvisten, och se vad jag fann! Tänk att Dylan var så liten och hade SÅ stora händer. Tänkte även meddela att vi ska ta tag i bloggandet igen, så kommer komma inlägg tätare än vad det varit nu under en period.
 
 
 

Falsettpojken

Grabben försöker krypa för fullt, samtidigt som han gnager på allt med sina två sylvassa gaddar. Men idag har han även börjat med något helt nytt, nämligen att göra massor av olika ljud i falsett. Falsett (av italienska falso, ’falsk’) är en tal- och sångteknik där man använder det allra högsta röstregistret.
Så hemma hos oss är ljudnivån i huvudvärksskapandenivå just nu. Men det verkar inte göra något alls för lille herr Dylan. Han är överlycklig när han lyckas göra sina extremta tjut inför oss.


Stora killen

Våran bebis börjar bli stor.
Idag har han till och med försökt krypa iväg på egen hand. ;)


Mycket som händer :)

Igår var vi bjudna på kalas. Dylans tremänning Tilde fyllde ett år! grattis!
Efter kalaset åkt vi vidare till Dylans moster som nyss köpt sig en motorcykel som lillkillen fick provsitta på (någon gång i livet ska jag minsann också ha mig en motorcykel).

Idag har vi varit och vinkat adjö till Dylans faster och hennes karl som i morgon tar flyget iväg till ett tre månader långt äventyr i Asien.
Ha en underbar resa, vi kommer sakna er! Vi ses till jul, som faster sa innan vi gick ut genom dörren ;)



Tänder

Då var det nog dags för våran Dylan att få sina första tänder!
Han har dreglat som ett vattenfall under en lång tid och idag när jag kollade så såg och kände jag minsann att första tanden börjat kika fram.
Våran lillkille börjar bli så stor. Tiden rusar verkligen bara förbi.


RSS 2.0