Jul. 30, 2013


Jul. 28, 2013

Dålig skärpa, men det kvittar denna gång ;)


Älskade lilla du


Barnvagnsuppdatering!

Ännu en dag med sol, detta måste vara den i helhet finaste sommaren på länge.
En sommar som jag hade planerat att vara ute och strosa runt med barnvagnen vid vattnet minst varje dag. Men det blev icke så, för Dylan har varit en barnvagnshatare. En barnvagnshatare på den nivån att så fort han fick ligga i den, så började han gnälla och tjuta.
Men!!! Nu måste jag berätta en stor nyhet!
Dylan ÄLSKAR att åka barnvagn nu, har varit ute med honom varje dag i en veckas tid nu och han stortrivs.
Så länge han sitter och får sitta och titta på naturen och allt runtomkring så är han lycklig. Tror just att felet innan var att han inte ville ligga ner och framförallt inte ligga och bara kunna stirra på mammas/pappas nylle, som han ändå såg hela långa dagarna.
Är så tacksam att han äntligen gillar barnvagnen, det gör livet så mycket enklare och lättare på många vis. :)


Maaaaaat!

Pannkakor med grädde och hjortronsylt :)
Tack ock lov är de gjorda på dinkelmjöl, så man slipper magont.


Jul. 27, 2013


I brist på annat, denna fredagskväll.

Fyra jobb jag haft/har:
1. Butiksbiträde i inredningsbutik
2. Kassapersonal i restaurang
3. Köksbiträde i kök
4. Mamma till Dylan (bästa jobbet på denna planet)

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Law abiding citizen
2. Django unchained
3. Rocknrolla
4. Twelve monkeys

Fyra ställen jag bott i:
1. Mora
2. Orsa
3. Leksand
4. Insjön

Fyra tv-serier jag gillar:
1. Breaking bad
2. The walking dead
3. Vikings
4. The killing
+
5. Sons of Anarchy

Fyra ställen jag varit på semester:
1. Rhodos
2. Italien
3. England
4. Danmark

Fyra hemsidor jag besöker varje dag:
1. Blogg.se
2. Netflix.com
3. Blocket.se
4. Tradera.se

Fyra favoriträtter:
1. Hemmagjorda veggpiroger
2. Lasagne
3. Dumplings med ris & soja
4. Vårrullar och grillade champinjoner

Fyra skolor jag gått på:
1. Digerbergetskolan (grundskola 1-6)
2. Orsaskolan (högstadieskola)
3. S:t Mikaelskolan (gymnasium)
4. Sätergläntan (folkhögskola)

Fyra saker i mitt hem:
1. En schäslong
2. En kamera med flera objektiv
3. En Vagga till bebis Dylan
4. Tusen inredningsprylar som mest samlar damm och är i vägen

Fyra platser jag gärna varit just nu:
1. Hemma i sängen
2. På Rhodos
3. Med min familj
4. Japan


Mums!!!

Glömde fota förebild..
Så blev bara en efter bild på vegetariska vårrullar med ris.
Var så gott att jag gärna hade käkat en omgång till :)


Tur att ingen ser mig.

Benböj/utfall med barnvagn och turban.

Det är en unik syn må jag säga.


Hallonplockardag!

Plockat en hel del hallon idag, som senare avnjöts tillsammans med vaniljglass och blåbär.
Misstänker att jag nu matchade bilen jag åker runt i nu. M påstår att det ser ut som en bärplockares bil. Måste faktiskt hålla med om detta. Haha

Måste även tillägga att jag är lika röd på kroppen som hallonen. När jag var ute i finvädret hela dagen, så tänkte jag inte på solens starka strålar. Bebis Dylan åkte runt i sin barnvagn (som han även tog sig en tupplur i). Där var han väl skyddad mot strålarna. Dessutom var han insmord med solskyddsfaktor.
Inbillade mig att solen inte skulle bränna mitt bleka kött denna enda dag, men ack vad jag bedrog mig. Innan var jag så blek att man kunnat tro att jag bott under en sten i skogen i si sådär 24 år. Men nu är jag röd som en nykokt kräfta eller en hög välmogna hallon. Ingen vacker syn må jag säga.
Tack och lov att det inte är permanent ;) då är jag hellre mitt bleka bländande jag, än ett rött stoppljus. ;)


FORKS over KNIVES

Har sett en dokumentärfilm, som jag skulle rekommendera alla människor att se. Den är verkligen en ögonöppnare för dig som är redo för en ändring eller som filmen visar, i behov av en ändring i livet.
Men som sagt, se filmen. Så kanske även du får dig en tankeställare och ett längre liv.
(Finns på netflix för de som har den tjänsten).



Läkarbesöket

Då blir det äntligen av!
Den 2/8 har jag fått läkartid, för undersökning av min rygg/höft. En läkare som även kommer ge mig en remiss vidare till en röntgen.
Detta skulle skett för länge sedan, men tack vare att jag tyvärr hellre verkar gå runt och klaga och halta än att ringa ett samtal för att få en riktig utredning. Så har det inte blivit av. Hade dessutom ett tag tappat hoppet om att någon skulle ta mig på allvar (av de sjukgymnaster, sköterskor jag fått träffa). Det var nog väl när jag blev gravid som jag fick en första större utredning, då de insåg att det var ganska illa. Tyvärr kunde de inte fullfölja denna, eftersom jag just var gravid. Då bör man undvika både tyngre medicinering samt röntgen.

Men nu får det bli ändring på saker och ting. Ryggen kommer knappast blir bättre av sig själv efter alla dessa år heller.
Känns så härligt att äntligen börja få svar på vad som kan vara fel. Är till och med så att jag längtar till min undersökning ;)

(På bilden har Dylan "sugit" sig fast som en igel på mormors arm. Har han väl sugit sig fast, är det svårt att komma loss från sugproppen Dylan).





Det slog mig just, att.....

Det är ett fåtal individer på denna planet, som man fortsätter älska lika villkorslöst efter att de har spytt på en, kissat på en och bajsat i ens nybäddade säng. ;)


Fötter, mums!!

Dylan älskar verkligen sina fötter, speciellt stortårna. De är så fantastiskt goda att suga på. Tänk så otroligt viga dessa små människor är, är riktigt fascinerande att se hur de böjer och vrider sig åt alla håll. Tur att barnfötter faktiskt är väldigt söta och fräscha. Hade varit riktigt avskräckande att se en vuxen suga på sina tår. Tur att bebisar kommer undan med allt eftersom de just är bebisar.


Dagens Dylan

"Närbilden" har Dylan fotat alldeles själv :)


En som sover gott!


4 månadersdagen

Idag fyller Dylan 4 månader!
För tillfället ligger grabben inne i sovrummet och tar sig en tupplur, en välbehövlig sådan för att dagarna ska vara fyllda av en glad kille med massor av leenden.
Det senaste i hans utveckling är just detta, att han blivit väldigt generös med sina leenden. Oftast så fort han får ögonkontakt med folk. Som föräldrar blir vi så glada när man ser hur han ler med hela sitt lilla ansikte och att se en bebis glad smittar verkligen av sig. Man kan inte låta bli att le själv heller.
Annars flyter dagarna på väldigt bra och jag känner att Dylan är lättare än någonsin att vara med. Beror väl på att han är lyckligare nu när han upptäcker världen runt omkring sig mer och mer.
Pappa Micke är dagen till ära ledig och är på affären för att inhandla mat. Han ska överraska med en god middag (vet ej vad än) och film ikväll.

Apropå något hela annat, så är det dags för mig/oss att ta tag i att börja fixa i Dylans barnrum. Har några idéer hur jag ska inreda det. Han har än så länge ingen större användning av sitt rum, vilket är bra. För då har jag tid på mig att fixa och dona där inne, så det blir riktigt mysigt och rolig att vara där inne. Har till och med varit iväg och fyndat en otroligt fin säng med mycket potential på en antikaffär.
Måste tillägga att denna säng är till för framtida bruk. Han ska få sova i en spjälsäng tiden innan dess. Men detta ger mig även tid att hinna renovera upp detta kap som jag inbillar mig att kommer bli väldigt fin när den väl är klar.


Jul. 18, 2013


Bröllop i Kolmården

Vilken dag!
Fullt upp från morgon till kväll. 
Igår begav sig jag, Dylan samt min mamma/Dylans mormor ner till Kolmården vid Norrköping, där min moster med familj bor. Anledningen till denna visit, var att vi blivit bjudna på mosters bröllop! Fick även träffa syster Fanny som åkt från Göteborg där hon bor, för att gå på bröllopet. Underbart!
 
Själva vigseln hölls i en högst ovanlig kyrka. En stenkyrka, insprängd i berget. Som låg strax intill Kolmårdens djurpark som säkert många känner till. Kyrkan hade inte speciellt många "kyrkliga ting". Utan den var väldigt neutral och vacker. Den hade till och med ett litet vattenfall som porlade så vacker ner längst en av bergsväggarna i kyrkan.
 
Efter att moster och hennes blivande man sagt ja till varandra och nu blivit man och hustru, så begav vi (ett 70-tal gäster) oss vidare till en festlokal. Där god mat, tårta, underhållning och mingel varade i många många timmar.
Har haft en underbar dag på alla sätt och vis med nära och kära.  Dylan har dessutom varit en supernöjd kille. Inte ett ord i kyrkan och på firandet efteråt, så har han charmat sig runt från famn till famn. Även om hans mormor, moster, Alice samt min kusin André varit de som han varit hos mest (förutom mig själv såklart).
Dylan och min kusin kom tillbaka efter en liten tur och visade deras fångst. Dylan och André hade nämligen varit och fiskat efter godis i en fiskedamm! Tror dock Dylan fick MYCKET hjälp att genomföra detta ;)
Dagen har varit lång, intensiv och underbar. Men nu är den över och vi ligger alla till sängs. Så godnatt med er alla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bröllop!

Idag är vi nere i Kolmården på bröllop! Moster min gifter sig. Bilder och mer kommer ikväll efter att festligheterna tagit slut :)


Jul. 09, 2013

I förrgår åt Dylan en tredjedels mosad banan! Vilken aptit den killen har, för att vara första gången man fick smaka så pass mycket.

Igår hade våran lilla familj en mysig stund vid vattnet. Vi packade ihop mat, hund och barn för att sedan ta bilen ner till vattnet där vi åt gott och matade en anka med hennes tre små ungar.
Är så himla skönt att komma ut i finvädret tillsammans, detta är en stor anledning till att jag vill flytta till ett hus snarast! Både Micke och jag har vuxit upp i hus med stor gård och är därför vana det livet. Man känner sig så instäng i en lägenhet, även om våra faktiskt är ganska stor.
Senare samma dag bjöds det på middag hos Mickes föräldrar.

Idag har pappan i våra familj varit på jobbet, då passade jag och Dylan på att åka till en vän till mig och hennes underbara 9 månaderspojk Wilhelm. Bjöds på både mat och god fika. Sedan bar det av vidare till mina föräldrar, där vi har prövat Dylans nya vrålåk. En barnvagn som Dylans mormor & morfar köpt åt honom, som han kan ha när han är på besök hos dem.
Till min förvåning uppskattade han den riktigt mycket, (han som tyvärr är en tillfällig barnvagnshatare). Kanske har han vuxit ur detta trotsande? :) peppar, peppar!


Lördagmys

Heldag hemma hos Dylans mormor & morfar, med moster Ida & Olle även som sällskap! Låter bilderna tala för sig själva ;)

 

 

 


Sömn

Nu sover lillen sen någon timme tillbaka, efter att ha strejkat länge. Misstänker att han var "övertrött" och därmed inte fick någon ro. Kan inte vara lätt att vara liten och inte förstå att ibland kan lite sömn är enda botemedlet när man är trött.
Har märkt att han har mardrömmar ibland, exempelvis idag. Han hade somnat och verkade sova riktigt gott, då han helt plötsligt vaknar med en gallskrik. Lugnar ner honom och han ser förvånad och paff ut att han vaknat. Sedan blev han glad och somnade om. Detta måste väl vara en mardröm?
Undra vad så små bebisar kan drömma för mardrömmar (de lever trots allt ett ganska bekymmersfritt liv), kanske de drömmer att mamma helt plötsligt tappat båda sina matkällor/mjölkbehållare ;) och att det då inte finns någon mat att tillgå?




Akrobatik

Ligger och leker med fötterna hela tiden. Så roligt när man upptäcker att man kan nå dem :)


Tuff pojke i pappas mössa


RSS 2.0