Redan i vecka 34!!!

Då kliver vi in i vecka 34 och tiden bara flyger förbi! Känns som att det var igår vi fick reda på att jag var gravid och man tänkte att nio månader var en lång tid. Men om 48 dagar blir vi föräldrar, vilket känns så overkligt. Men samtidigt spännande och helt underbart. Tänk att man kan älska en individ och människa så mycket, fast man inte ens träffat "den" än ;)

Idag fick vi besök av min mor, syster Ida och hennes kille Olle. Är alltid lika underbart och roligt när någon/några av våra nära och kära hälsar på oss. Familjen är verkligen något av det viktigaste i våra liv, alla våra tre familjer betyder så mycket. (min och mickes "kärnfamilj" samt våran egen lilla familj)

Tror för övrigt att Dregen försöker gräva sig till Kina, han krafsar nämligen som en tok i soffan. Men fallet kan ju vara så att han tänkt satsa på en karriär som arkeolog också. Utgrävningarna i soffan lär generera många spännande fynd kan jag tänka mig. :)



Hurra Hurra!!

Nej, för det är ingen vanlig dag, för det är DREGENS födelsedag HURRA, HURRA, HURRA!!!

Idag fyller våran lilla skatt och familjemedlem ett år, det firas med lite tjockpannkaka till födelsedagsbarnet, lyxig vovvemat, mysiga promenader och massor med gos och bus.


NamNam!

Efter nattens arbete, så bar det av hemåt för att sova. Var hemma vid 08:20 tiden i morse och skulle låsa upp dörren till lägenheten för att gå raka vägen till sängen och sova igen all missad sömn. Men där i trapphuset uppstår ett problem, det är nämligen så att vi har dubbla dörrar till lägenheten, med en kedja att låsa fast ytterdörren i dörrkarmen om man känner för det. Eftersom jag kan vara lite "nojjig" så brukar jag "haspa" fast ytterdörren när vi ska sova och sedan stänga igen den innersta dörren och på så vis kan jag sova lugnare :) (ganska löjligt faktiskt). Men Micke gör enbart så för min skull när vi ska sova, om jag ber honom vill säga. Därför blev jag otroligt förvånad när jag låser upp ytterdörren på morgonen och inte får upp den eftersom han hakat fast den med kedjan och stängt igen innerdörren. Så där står jag som ett fån och kommer inte in i lägenheten och saken hör till den att min mobiltelefon dessutom mitt upp i allt har "stendött", så att ringa min käre man som ligger och sover så djupt inne i lägenheten gick inte heller. Att ringa på klockan vore lönlöst också, då M inte skulle vakna av det eftersom han sover så extremt djupt. Så jag gjorde det enda jag kunde, pressade min lilla hand in i dörrspringan för att försöka haka av den där förbaskade säkerhetskedjan. Efter kanske en kvarts ihärdigt kämpande lyckades jag få av kedjan! (tur att ingen granne upptäckte mig och misstog mig för att vara en inbrottstjuv) :) så kan man dessutom konstatera att dessa säkerhetskejdor är värdelösa om tjuven är ett barn eller har ganska små händer eller bara är korkat ihärdig med att klämma sönder handen om den fått upp ytterdörren till att börja med.
Väl inne blev det sova i två timmar och senare matlagning. Lagade hemmagjord falafel med kokt broccoli och sallad som tillbehör. Superenkelt, supergott och skönt att slippa alla tillsatser som kan finnas i färdigtillverkad falafel som går att hitta i affärernas frysdiskar (Dessa är dock väldigt goda också måste jag medge).



Nattjobb

Då sitter man här på jobbet och hittills har avverkat tre av totalt nio timmars arbetspass. Kan dock känna att kroppen inte är van detta "nattpassarbete", brukar vara denna tiden på dygnet då jag i vanliga fall sover som allra bäst. Dock lär det ändras sen när bebis väl anländer till denna värld. Då lär natten bli nya dagen :) fast det ser jag fram emot, är mindre kul att sitta och hålla sig vaken när man är "höggravid" och kroppen känner sig obekväm i alla sittställningar efter en viss tid. Fast jag är inte bitter :) är snarare tacksam att jag får jobba och dra in lite extra kosing här på slutspurten. Sen så har jag haft turen att ha den mest lättsamma graviditeten någonsin känns det som, så jag ska verkligen inte klaga. :) Har för övrigt funderat på "när" man räknas som höggravid, är det de allra sista veckorna, månaderna, eller vad går man efter egentligen?
Har börjat fixa lite med "barnrummet" nu, så det inte längre känns som ett avlastningsrum för diverse skrot. Kommer nog bli mysigt när saker och ting får sin plats. Måste införskaffa en byrå också. Så bebis alla kläder har någonstans att bo. :)


 


Torsdagen den 17:e Januari

I morgon bär det av till mvc för ännu en kontroll. Är dock bara en "vanlig" kontroll där de gör de där vanliga grejerna som vägning och mäta magen för att se att man ligger bra till på "graviditetskurvan". I morgon väntas även en kväll på bio, planerar att se den nya filmen Django som är regisserad av en av våra favoritregissörer Quentin Tarantino. Ska bli väldigt spännande!
Det har för övrigt slagit mig att jag har en otroligt lättroad sambo, vilket är så härligt. Exempelvis idag när jag stod i duschen och hörde hur han satt och gapskrattade i soffan, med Dregen som enda sällskap, till ett vad jag förmodar väldigt roligt tvprogram. Är så härligt att leva tillsammans med en människa som gör att varje film/tvprogram man ser tillsammans, blir dubbelt så rolig i hans sällskap. För skratt smittar verkligen av sig, speciellt när det är så hjärtligt och kommer från min älskling!


Vecka 32!

I och med ingång i vecka 32, kommer nu här några bilder på bebismagen från idag. Nu är de inte länge kvar till " The due date" och vi får träffa våran lilla skatt


Allt är toppen:)

Hejsan! Idag kliver vi in i vecka 32. Sarah och bebis mår finfint! Vi har också fått gjort ett tillväxtultraljud som visade att Lill-skiten väger 1,5 kg vilket är normalt, så de känns skönt:) Hoppas alla har en toppen dag! Mvh, Micke.


Sushikväll.

Mysig sushikväll tillsammans med Sarahs syster Ida, hennes kille Olle samt deras föräldrar.


Bilder:)


Kamera:)

Hejsan svejsan! Igår gjorde jag och Sarah ett riktigt kap. Vi köpte en systemkamera, Nikon D40 med två objektiv för endast 1800:- snacka om man man är grym på att göra affärer;) Vi tog lite bilder igår kväll så jag tänkte bjuda på en. Sarah är till och med fin då hon gäspar, de ni:D


Påväg hem igen.

Då sitter vi på tåget igen, men denna gång påväg hemåt mot Dalarna. Känns både skönt att komma hem till alla kära där hemma och lilla Dregen såklart. (Som vi saknat massor) men samtidigt känns det väldigt tråkigt, att åka ifrån Fanny. Hade gärna stannat mycket längre om det vore möjligt. Man får hoppas att hon bor närmare i framtiden. Tack för att vi fick bo hos dig!
Vi har hur som helst haft en kanonbra liten "semester" nere i Göteborg, med massor av mys och roliga små äventyr. Nu väntar ytterligare 3,5 timmar med tåg innan vi är hemma igen och möts upp av min mor och Dregen. <3
I veckan ska jag köpa tavlor att börja måla på. Det är veckans uppdrag. :)


Göteborg!

Vi är som sagt nere och hälsar på syster i Göteborg just nu. Göteborg är verkligen en vacker stad, synd att den ligger så pass långt ifrån Dalarna bara, men får njuta av stunden nu när vi väl är här. Hittills har vi hunnit med rätt så mycket faktiskt. Både Micke och jag har fått kalufsen trimmade av syster som är frisör, hon har även fixat naglarna på mig eftersom hon även är utbildad nagelteknolog. Vilket är tur för mig, eftersom jag inte har speciellt välvårdade naglar :) förutom denna yttrebehandling har vi bland annat hunnit med att äta gott ihop, gått på hundutställning (Nordens största), besökt universeum (en djurpark/utställning) och i morgon blir det att gå på stan för att kika lite i affärer. Så vi har det toppen här nere :) mysigt att se hur syster har det här också. <3 Tack för att vi får hälsa på dig!
Och Bebis i magen börjar närma sig "kläckningsdagen", bara 73 dagar kvar till beräknad ankomst. :) tror att Dregen kommer bli världens bästa "storebror".
Bilderna är ifrån universeum, som vi besökte i fredags.


Åka tåg.

Då sitter vi tre (Sarah, Micke och bebis i magen) på tåget sen några timmar tillbaka och vi har redan hunnit med ett byte i Sala. Otroligt att det kan ta så lång tid att åka tåg, hela sju timmar! Tur att vi har varandra, så man slipper åka själv. Bebis verkar i alla fall nöjd, hade disco i magen i någon timme i morse. Tänk vad mysigt att ligga in en varm mamma skyddad från kylan utifrån , fladdra runt och busa samt bli buren dygnet runt. Det hade inte varit dumt det :)

Snart dags för byte nummer två, i Katrineholm ;) sen snabbtåg sista sträckan till Gbg. Himla fint.


Mums!

Nu sitter vi nersjunkna i soffan här hemma, efter alldeles för många bitar av hemmatillverkad sushi. Att vara så mätt att man nästan somnar när man ätit klart, det är en allt för skön känsla det :) Nu gäller det att ladda våra batterier inför i morgon, för då bär det av till storasyster i Göteborg!
Notera att vi redan ätit två tredjedelar av allt sushi vi gjorde innan bilden togs. Så bilden är tagen på självaste slutspurten av vårat mysiga frossande ;)


Uppdatering 01-01-13

Tiden bara rusar iväg! Vi har hunnit fira jul tre gånger och även hunnit med ett nyår!
Första julaftonsfirandet ägde rum den 23:e december, hemma hos Mickes föräldrar. Suveränt god mat och mysig klapputdelning tillsammans med M's föräldrar, syster, farmor och mormor. Sedan bar det av till mina föräldrar i Orsa, för julaftonsfirande nummer två, som ägde rum den 24:e december. Där njöt vi återigen av ett suveränt gott julbord och en mysig klapputdelning. Denna gång tillsammans med mina föräldrar, mina två systrar, systrarnas pojkvänner samt mormor och morfar.

Åh vad jag älskar att fira jul, speciellt den biten att man får träffa alla man tycker om och att äta gott ihop. Är så otroligt mysigt med alla människor, smaker och dofter. :)

Mellandagarna bara flög förbi och storasyster Fanny återvände till Göteborg lika snabbt som hon kom upp (kändes det som åtminstone). Och helt plötsligt var det fredag och dags att bila ner till stockholm tillsammans med älsklingen, svärmor och min svägerska Madeleine. Nu var det dags att bo på mysigt hotell och fira jul för tredje gången hemma hos Mickes storasyster och hennes underbara familj :)
Vi inledde med en klapputdelning och åt ute på en indisk restaurang dagen efter. Var för övrigt första gången både jag och gubben min prövat äta indiskt och det är en sak vi definitivt kommer att göra om! ;) hur gott som helst.
Även där flög tiden bara iväg.

Kan inte annat än tacka alla för en underbar jul och även ett mysigt nyår, som tillbringades i Orsa. Vad skulle man göra utan sina underbara familjer? Är så tacksam att vi har er och att ni är så omtänksamma! :)

Blir även en sväng ner till Göteborg nu i helgen, för att hälsa på storasyster Fanny. Har inte blivit av att vi åkt ner dit något sedan hon flyttade dit, så ska bli kul att se hur hon har det där nere.

För övrigt mår både jag, bebis i magen och snart blivande pappan Micke strålande bra! Även våran "håriga" son Dregen mår utmärkt. Kan inte tro annat i varje fall, när han ligger på vardagsrumsmattan, rullar runt och gnager på sina slamsor till hundben. Ju mer upplöst benet blivit, desto godare verkar det smaka ;)



RSS 2.0