Helgen i storstaden

Då var vi hemma i Dalarna igen
efter en hel helg i Stockholm.
Har varit kalasfirande, paketöppning, god mat och "tårtbakarbattle" för hela slanten. En liten kille har nämligen fyllt 1 år, så morbror Micke, jag samt resten av familjen H har bilat ner och hem. Måste säga att det varit en väldigt rolig och mysig helg, att se födelsedagsbarnet öppna presenterna var nog höjdpunkten under resan.
Nu ligger jag och gubben min i soffan, myser med en kopp kaffe och kikar på gamla avsnitt med Wallander.
Tack för en mysig helg! ;)


Stackars Dregen!

Micke här! Måste bara berätta om en grej som hände här för några dagar sedan. Jag och Sarah att i soffan och tittade på tv, då jag upptäckte att dregen betedde sig konstigt. Han satt med huvudet lutat neråt och såg allmänt ledsen ut. En timme gick och han satt fortfarande och surade, så jag gick upp och klappade honom lite och snackade lite bebisspråk med honom men ingenting ville fungera:( så jag gav upp och fortsatte och titta på tv i någon halv timme. Sedan gick jag och duschade, efter en stund så kommer Sarah in i badrummet och säger" stackars Dregen! Vet du varför han har suttit med huvudet neråt och sett sur ut? Nej, säger jag. Jo för att han har fastnat med en tand i pälsen på magen:( han har alltså suttit fast med munnen på magen i typ två timmar! Då känner man sig fan som en riktigt dålig husse! Har fortfarande inte återhämtat mig:(


Stora killen

Äntligen är våran lilla familj samlad, efter att husse i huset har kommit hem från jobbet. Sitter nerkrupna i soffan och kollar på "plus" på tv. Fascinerande hur konsumenter blir lurade många gånger, eller hemsk kanske man ska kalla det.
Ska skryta lite om våran Dregen, som faktiskt varit alldeles själv i lägenheten i en hel timma (för första gången). Eftersom matte skulle ner och äta lunch med husse på stan, så fick Dregen träna att vara hemma ensam. Han har vatit en riktigt duktig kille som inte saboterat något när han var hemma själv. Han bara låg och sov alldeles lugnt. Man blir så stolt.
I morgon bär det av till Stockholm över helgen, ska bli supermysigt!


Vi två blir snart en


Pälsbollen

Så fantastiskt hur mycket hår det finns på en sådan liten hund, har suttit och borstat Dregen i flera timmar nu, trots detta är jag långt ifrån klar. Tro om man skall börja göra stoppning till kuddar av hans päls, lär kunna bli ett riktigt stort kuddtillverkningsföretag med tanke på den mängden päls.
Nu ligger pälsbollen under vardagsrumsbordet och sover, kan förstå att stackarn är utmattad. Tänk er själva att vara totalt täckta med hår från topp till tå, hemska tanke. Dock är husse lite hårig och lär bara blir hårigare med åren, men han är inte i samma klass som Dregen ännu, tack och lov.;)


Städa, städa städa

Tänk hur tokigt det kan bli ibland, gick en hel dag utan ett endaste blogginlägg. Skamligt av oss, men för att skylla på något måste jag säga att båda jobbat hela dagen. Sedan när båda två väl var hemma, har vi städat och donat resten av tiden. Är nämligen så att i morgonbitti får vi våra första besökare som skall kika på våran lägenhet inför flytten. Ska bli spännande och se vad hur våran lilla Dreg kommer bete sig i morgon när ett gäng främlingar kommer att trampa in i hans lilla "revir". Känner på mig att han kommer terrorisera stackarna med att hälsa och slicka på dem, snarare det är att vakta sitt revir. Alla är välkomna till Dregens krypin, gammal som ung, lång som kort, smutsig som ren (helst smutsig) och hund som katt.
Godnatt ;) /Sarah, Feg-Dreg, Micke


Tips på god mat som man kan ta med till jobbet:)

Schnitzelmacka ala Micke.

Så här gör du!
Stek 2 Vegschnitzlar på behaglig värme på båda sidor och lägg sedan i matdosan. Tag sedan två frukostknäcke och lägg också dom i dosan.

3-4 timmar senare öppnar du dosan och tar ut knäckebrödet, kör sedan schnitzlarna två minuter i micron. Där efter brer du på 1 cm smör på knäckebrödet, placera sen schnitzlarna på mackan och toppa med amerikansdressing.

Hoppas de smakar/Micke


Prosit

Tänk att varje år vid samma årstid lyckas dra på mig en riktig förkylning. Servetter att snora på och te gör att det hela känns bättre dock.
Hunnit med ett besök på stan också, då jag fick lov att köpa nya sminkprodukter. Upptäckte nämligen i morse att en viss liten hund tuggat sönder flera saker. Inte konstigt att han var så lugn och fin inatt, när han hade ett riktigt sabotageprojekt att jobba på.
/Sarah


Jing & Jang:)


Söndags planer:)

Micke här! Då va de söndag ingen! Jag slöar framför tv:n och min kära Sarah ligger som vanlig vid den här tiden och sover middag:) de behövs nog dock, hon gick upp vid 11.30 så jag förstår om hon är heeeelt slut nu:D haha hon sover mer än en nyfödd hundvalp:) . Senare idag ska vi bort och äta tacos hos mina päron. Vi lever billig jag och Sarah, alla vill bjuda oss på mat hela tiden, vilket vi uppskattar:)

Här kommer en bild på Sarah också! Helt sjukt vilket snygg tjej man har asså


Kvällens "efter middagen kommentar"


Sarah; åååh jag är så otroligt mätt att jag nästan känner mig gravid.
Micke; men du är ju det,.

 


God mat och soffmys

Micke här! Nu har vi fått i oss lite festmat och glass:) myser hos Sarahs föräldrar, Yvonne och Kent. Snart så börjar pluras kök som vi tänkte se:) av någon anledning är de underhållande att titta på lite små alkoholiserade musiker då dom lagar mat och snackar lite skit:)


Mongo widget!

Micke här:) syster Camilla uppmärksammade precis våran graviditetswidget här på sidan. Den har varit konstig från första början, vi tog dock beslutet att ha den kvar, vi tycker att den är lite charmig:) Och ni behöver inte oroa er, den har ingen direktkoppling till Sarahs mage, så utanförhavandeskap är inte fallet här, även om widgeten tyder på det:D


Kontaktannonsen

Sitter och kikar på det faktiskt rätt underhållande tvprogrammet kontaktannonsen. Det slår mig då hur otroligt lyckligt lottad jag är, som faktiskt funnit den jag anser vara den perfekta för just mig. Allt stämmer så bra i livet och att faktiskt leva ihop och vänta barn med en människa som jag en gång i tiden, (ca 8 år sedan) gick i samma klass som känns helt overkligt.
Kände att jag ville tillägna detta inlägg till min kärlek Micke, som förgyller min dag när han gör sina små tokigheter. Som nyss då han trippade iväg till köket och sjöng " ååååh pokemon, jag vill fånga fler" sedan hörde jag hur han kläckte ur sig: jag vill ha en pokemontröja.
Ibland är han i sin egen lilla värld helt enkel, vilket är otroligt charmigt enligt mig.
/Sarah


Drömmar!

Micke här:) Sarah har inatt drömt att bebisen blir en flicka:)Vad tror ni?... vi kommer att göra ultraljud om några veckor, och vi tänkte då kolla vad de är för kön. Gillar inte tanken på att behöva köpa en massa könsneutrala saker och kläder, antingen Barbie eller batman liksom:) dock hade (Robin) batmans sidekick funkat till en tjej också, med tanke på att han inte är någon riktig superhjälte:)



Förmiddagsmys


Förmiddagsmys i soffan med mina två favoritkillar/sambos. Med en kopp kaffe nedkrupen under en filt med dessa herrar som sällskap är inte fy skam. Båda verkar dessutom ha ett delat intresse för tatueringar, med tanke på hur fokuserade de är när de kikar i en av våra tatueringstidningar tillsammans.
Strax därefter började husse skissa på tatueringsmotiv och Dregen gjorde på sitt eget lilla vis, nämligen att försiktigt smuggla undan pennor till sin lilla gömma för att sedan gnaga sönder dem. Men matte kom minsann på honom! Försent dock.


"spotifykriget"

Det pågår ett litet "spotifykrig" mellan oss och fina Madeleine. Uppkomsten av detta harmlösa och smått roliga krig, är av vi delar spotifykonto. Eller ja, vi har roffat åt oss detta konto som från början tillhör Agneta.
Kriget går till på följande sätt: vi sitter och lyssnar på musik hemma, plötsligt upphör musiken och ett litet fönster poppar upp där det står att kontot används någon annanstans. Sedan håller vi på så, trycker igång en ny låt så att den andre får upp samma fönster. Är väldigt komisk faktiskt och av någon anledning vinner Madde kampen så gott som jämt. ;) vi är faktiskt ganska dåliga på det där. Detta ger dagen guldkant! ;)


Ny uppdatering av Dregens dejtande!

• frustration; fortfarande hög.
• dejt; 1
En tik är nu funnen:) dock vet i ej hur de kommer att gå, då Dregen är den som enbart visar intresse.
• Hittrate; 5%
• totalt misslyckande; 95%


Rhodos!



Här kommer några egobilder från våran Rhodos semester 2012:)



Saker Dregen har saboterat i smyg!

• 2000 snusdosor
• 2 par bh:ar
• okänt antal spreyburks lock
• pennor för en hel arme
• två tuber helosan salva
• sladdar till högtalare
• börjat tugga sönder iPhone hörlurar
• biter av mattes hår då vi sover, ( ovanan har dock upphört)
• gjort stora hål på sängöverkastets nedre del
• tandkräm
• mattkanten hos familjen-Häll
• alla sina leksaker


Trotts all detta mår våran lilla "Dryg" Dreg bra, underbart bra. Efter att han nu har testat på lite, så har han fått kärlek till 2 av dessa ting. Pennor och snusdosor:)



Dagens underliga humörsvängningar

Sarah här, visst är det bra underligt hur känslig man kan vara från dag till dag eller snarare från minut till minut. Ändå är jag icke den som brukar vara överkänslig, men tydligen så tog nya men in black 3 kol på mig. Detta är inte en sorglig film för er som ännu inte sett den snarare tvärt om (väldigt rolig) men ändå lyckades jag böla i några minuter. Dessa hormoner i kroppen spelar mig ett spratt, tack och lov att man kan skratta åt det sen. Finns ju de som spyr som brandsläckare i fullaste användning, så kanske bör jag vara glad att jag sluppit det och bara är ett labilt nervvrak från gång till gång.


Så här hade jag sett ut med en mustasch:)


Den tunna "matsamlaren"

Ligger i sängen och kikar på en något äldre rulle med Johnny Depp som huvudrollskaraktär. Då min käre "mustaschfixerade" sambo kläcker ur sig följande:
Åh kolla vad snyggt det är med en mustasch!
Man hörde verkligen hur han trånade efter att ha en sådan själv.
Min direkta tanke är snarare hur kan alla män under minst en period i livet, envisas med att bära en så kallad "village people mustasch". Det vill säga en tjock till tunnare strimma hårväxt strax ovanför överläppen, som inte gör annat än samlar smuts och ser fånig ut. Och än hur mycket dessa karlar/män inbillar sig att detta är en häftig look som får dem att tänka tro att de är en amerikansk polis direkt hämtad från 70-talet. Så är detta ärligt talat inte så smickrande, tror att det egentligen handlar om en "tyst" innre kris hos det manliga Könet.

Så här bjuder jag på en bild på denna fantastiska "village people mustasch"
//en fundering av en fundersam Sarah.


Från man till mus:(

Micke här:) tänkte bara berätta lite om upplevelse kring dagen tatuering, en annan har gaddat sig en del, och de är många som frågar mig vart de gör ondast:) jag har då alltid svarat" äh fan, de är ingen skillnad! Man är väl en Viking".... Men dra åt helvete vilken skillnad de är. Att ligga och köra bröstet i 4-5 timmar suger apa. Låg bara och tänkte" snart punkterar han fan lungan på mig. Och då han va runt bröstvårtorna och körde kändes de som han använde hammare och spik:S plus att ligga utan tröja i 5h när dom har dörren öppen är inte bra efter man precis har varit förkyld. Feberfrossa nu sörru. Nu vill ju så klar alla se en bild, tänker vänta lite med de tills de är lite mindre rött och geggigt:)  Mvh Micke.

"tik sökes"

En uppdatering angående Dregens dejt/partnersökande.
•Antal svar hittills: 0
•Dregens frustration: hög
•Chans att lyckas finna en tik inom närmsta veckorna: 50% stor/liten chans (om tiken icke är så kräsen).

//Sarah/Dregen


Smärta

Nu var det jag (Sarah) igen som bloggar. Blir jag som får blogga lite nu när gubben min ligger och får kroppen proppad med ännu mera bläck. Trots smärta jag kan tänka mig att han upplever nu efter flera timmars nötande på bröstkorgen, så måste jag säga att den som vill vara fin, får lida pin. - eller låta bli. Men detta kommer bli grymt bra, så lite smärta får han allt ta. För min del får jag vänta med att tatuera mig, tror nämligen inte att våran efterlängtade bebis i min mage vill dela sällskap med en massa bläck. Vem vet, kanske bestämmer han/hon/den/det/de att klämma sig ut ur min kropp tidigare än planerat då. Och det vill vi verkligen inte riskera.
För övrigt åker storasyster hem till Göteborg igen idag, har varit mysigt att ha henne i  iDalarna ett tag i alla fall.
 
 
//sarah

En valross!!!

Äntligen är även jag hemma efter en kväll på jobbet. Alltid trevligt att jobba kväll när det är lågsäsong och det bara är jag, mina mysiga kollegor och dessa målpratande stammisar som var eviga kväll dricker sitt kaffe och pratar om vilket dansband som är bäst just för tillfället.
Trots att jag idag känt mig som en uppsvälld valross som inte fått mat på två veckor, så har dagen rullat på fint. Extra bra känns det när man fått någon fin kommentar av Micke, som man egentligen inte förtjänar i denna stund. Speciellt inte i det skicket jag befann mig i nyss (luktade som om jag bott inne i fritösen på en gammal pizzeria där hälsovårdsmyndigheten glömt att den ens existerar). Saken blir inte bättre av att det dessutom ser ut som jag tagit mig ett dopp i fritösen. Finns nog bara en varelse i min närhet nu som tycker jag doftar godare än någonsin och det är dregen. Men han är ju trots allt en hund som till och med käkar bajs om han får chansen. Så för att bli uppskattad för sin doft av någon som älskar allt som har en vidrig odör (helst lite rutten), kan jag inte ta som en speciellt fin komplimang.
Nu skall det i alla fall sovas, för i morgon skall jag och Micke upp och vidare till tatueringsstudion. M skall göra en chest piecetatuering, så skall jag följa med och kika när han blir lite plågad en ett antal timmar.

//Sarah-satmara


Kvälls tips

Micke här:) här kommer ett tips till er som har hund och flickvän/pojkvän, tänk att ni ska gå och lägga er, då ni märker att hunden har Grusat ner sängen. Nu kommer tipset: sopa gruset mot er, alltså ner för sängkanten på eran sida:) om ni sopar över de till andra sidan av sängen blir de sjukt dålig stämning:) 

piffat till bloggen

Micke här. Nu har syster Madde fixat till bloggen, blev sjuukt bra. Man kan nästan tro att de är jag själv som gjort jobbet. Ibland måste man helt enkelt låta dom andra i Häll-familjen synas lite och få känna sig lite duktiga. Kan dock vara ganska svårt, med tanke på att jag kastar en ganska fet skugga:) Mvh Micke ödmjuk Häll.
 
Tack Madde!

Kontaktannons till Dregen!

Dregen är en kinesisk naken kamphund med päls, han är snart 8 månader och söker en tjej. Helst lite större, typ en grand danois. Han gillar hårdrock och valpfoder karate. Är du som tik fin i kanten och vill ha en kille med välskött frilla och bra andedräkt så är Dregen inte rätt för dig. Om du är intresserad kan du kommentera. Med vänlig hälsning, Husse och Dregen.


Dregens bajsproblem

 
Micke här, är lite orolig för att de ska vara nått fel med Dregen. Det händer lite titt som tätt att jag måste tvätta Dregen i röven efter vi har varit på promenad:S antingen är han konstig i magen, så att de fastnar i pälsen. Eller så gör han fel när han ska skita? Är detta vanligt tro? Är han lite korkad? Plus att då de fastnar i pälsen så tror han att han inte skitit klar, så han står typ en kvart och bara pressar på liksom. Idag fick jag lov att ta en bajspåse och typ dra ut korven:S någon som har någon lösning på detta
 

Gästbloggar

Saras syster Fanny här.. Här och dricker te och äter saffrans kaka, mums

Dregen och totte leker som galningar... Och syster börjar bli fet om magen.. ;)


Sarah

Snygging:)


Dagens lärdom!

Micke här:) idag har jag lärt mig att, om man ska vispa grädde med en elvisp så måste man hålla i burken med grädde:) gör du inte detta så måste du be din flickvän att städa efter dig. Vilket kan leda till dålig stämning:)

Pannkaksfest!

Då var det dags för mig (Sarah) att börja skiva och yttra mig i denna, något mindre vackra blogg.
Planen är dock att den skall bli lite mer inbjudande med tiden, även om detta i nuläget kan tyckas en smula hopplöst. Så nu när jag sitter här och sliter mig i håret i förtvivlan över hur man faktiskt bär sig åt för att ändra bloggens "look", så har min underbara sambo Micke ställt sig för att steka (enligt mig världens godaste pannkakor). Så trots att han uppenbarligen inte har någon smak gällande hur bloggen ska se ut, så är han ändå guldvärd som ställer upp och ger föda åt sin gällande och hormonfyllda tjej. Men jag skyller på att det är graviditeten som gör mig mer tankspridd och galen än vanligt, men jag tror att en "herre" inte skulle hålla med mig där. Utan säga att tankspridd har jag alltid varit. Kanske ligger något i det ändå? :) 
 
//Sarah 

Gnället har redan börjat!

Micke här, jag och Sarah kom precis överens om att vi ska starta en (gemensam) blogg. Nu har jag fixat och donat fram en snygg blogg, men den här bloggen duger tydligen inte:s...Sarah"Men hallå, du kan väll snygga till den lite" ingenting duger. Jag tycker iaf bloggen är snygg precis som den är. Men jag antar att jag måste utbilda mig ti.ll webdesigner nu för att jag inte ska få en massa skit;)älskar dig Sarah 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0