Mina första avtryck

Igår blev det äntligen av! Har faktiskt i flera veckor tänkt att jag ska måla på Dylans fötter och händer, för att sedan göra avtryck av dessa på papper. (För att spara ett minne för framtiden, eftersom man glömmer så snabbt)
Har fått en bok av mina föräldrar som heter "första boken om mig". I denna bok som är avsedd för Dylan fanns en sida avsedd för just fotavtryck och handavtryck, så nu finns det bevarat i denna fina bok.
Men att genomföra detta som kan anses som en relativt enkelt moment, var inte det lättaste. För de som känner Dylan vet att han är en väldigt "rörlig" pojke. Han sparkar, trampar, fladdrar och flaxar för fullt med sina båda fötter och händer. Vilket kan resultera i färg på allt och alla, och inga avtryck på papper som planerat.
Trots detta, så lyckades jag få färg på dylans hand och fot och tryckte dessa i boken innan Dylan hann knipa ihop både fötter och händer och flaxa till allt för mycket.
Resultatet blev halvbra, då han ändå inte var helt stilla. Men vet ni vad, det gör faktiskt inget. Det kommer snarare enbart påminna min om hur busig och "aktiv" han var som bebis.


Jun. 25, 2013

Varit på dubbelt födelsedagsfirande för moster Ida och mormor Yvonne. Idag har vi varit ute och njutit av solen hemma på gården hos Dylans mormor & morfar. Försökt umgås så mycket som möjligt med moster Fanny som åker hem till Göteborg i morgon.


Bonjour


Utvecklande steg i rätt riktning!

I morse hände en spännande sak! Pappa Micke och Dylan låg kvar i sängen medan mamma Sarah gick upp för att dricka vatten. När jag kom tillbaka så hade lillkillen som låg på rygg när jag lämnade honom rullat över på magen och låg där och sög på sin arm.
Vände sedan tillbaka grabben till ryggläge och då rullade han över till mage igen :) Har misstänkt ett längre tag att detta skulle ske, eftersom han har varit så aktiv.


3 månader

Hipp hipp hurra på din tremånadersdag!
Fick böcker av mostrar, mormor & morfar i present. TACK ;)


BVC besöket

Dagens mvc besök gick fin. Våran skrutt väger nu 6300g och hade vuxit sig 3cm längre. Mäta och väga gick lika lätt och bra som vanligt, men efter väntade sprutorna.
Pappa Micke fick bli den som fick hålla Dylan i knät, medan två barnmorskor gav honom en spruta i vardera lår samtidigt. Detta för att göra upplevelsen kortare, istället för att ta dem efter varandra. En skvätt gråt kom efter att sprutorna hade utdelas, men han var tapper och slutade gråta snabbt. Pussar på pannan och närhet var allt som behövdes :)



Mysigt sovsällskap

Dagarna bara flyger iväg. I morgon ska Dylan iväg för sin 3 månaderskontroll och även få sin första vaccinspruta.
Ska bli spännande att se hur mycket han ökat i vikt och längd. Sprutan blir väl mindre kul att behöva ge honom, mestadels för att jag misstänker att han kommer börja storgråta för han är för liten för att förstå varför det gör ont.
Tur att jag ändå är ganska "härdad" av att se honom bli stucken med nålar, då han under sin första levnadsvecka fick närmare 20 stick för att lämna blod.
Men innan den stora dagen i morgon, så behövs lite sömn. Så nu ligger vi här på rad, pappa Micke, Dregen, mamma Sarah och Dylan. När jag nyss kom in i sovrummet efter att besökt toaletten för tandbortstning, så trodde jag knappt att jag skulle få plats sängen då mina tre grabbar låg där på rad och fyllde upp all plats. Micke föreslog då att jag kunde inta Dregens vanliga sovplats, det vill säga nere vid fötterna. Tack och lov så flyttade Dregen på sig från min huvudkudde, så jag slapp sova med Mickes fötter som närmsta granne. Misstänker att jag inte hade fått speciellt mycket sömn då.


Jun. 14, 2013

Mys i soffan och kikar på Byggare Bob!


Studenten!

Grattis världens bästa lilla-syster/faster till studenten! Hurra hurra hurra!


RSS 2.0