Mage v38

Vi orkade inte ta en "riktig" bild, så de fick bli en mobilbild.


I vecka 38!!!

Nu har vi gått in i vecka 38 (37+1) och det är BARA 19 dagar kvar till beräknat datum och jag räknas nu som fullgången. Känns som att denna graviditet gått extremt snabbt. Vad jag läst och hört från många, är att de upplever graviditeten som en evighet, det har jag missat helt. Har snarare känt stress ibland för tiden gått för snabbt. Nu är dock så gott som allt klart inför det att bebis kommer. Så nu kan jag släppa allt och bara njuta av att vara lite ledig innan. Har som sagt jobbat tills nu, men har inget mer inplanterat framöver. Om inte något extra dyker upp :) (en bild på badbollen kommer ikväll).

Nu ska kamelen Sarah ut i köket för att klunka i sig mer vatten, sedan väntar en inventering av barnkläder och möjligen en sväng nere på Vasaloppsmarknaden.
Har för övrigt känt ett längre tag att jag velat åka till badhuset för att ta mig ett dopp (älskar att bada). Men har dragit mig från att verkligen utföra det, då jag är rädd att de andra besökarna ska missta mig för en val och tro att de gått fel och hamnat på en djurpark istället för på byns simhall. Då man lätt skulle kunna missta min navel för blåshålet på en vals "rygg". :)






Tårta!

Gjorde ett tappert försök till att göra en egen födelsedagstårta. Kanske inte den finaste som skådats, men den kommer nog att smaka gott. För det kan helt enkelt inte bli fel med vaniljkräm, blåbär och hallonfyllning :) mumma!!


Besök:)

Micke här:) nu sitter jag och pustar ut i soffan, jag och Sarah har storstädat lägenheten! Har hållit på hela kvällen igår och hela jävla morgonen, drygt. Anledningen till denna kraftansträngning är för att vi har hyrt ut ett rum i lägenheten till vasaloppsåkare. Dom betalar grymt bra för en natt:D haha knappt att man vill titta dom i ögonen då dom kommer:) "pengar rullar in som de ska, de går bra nu"


Den 20:e Februari 2013

Så mycket fint i livet som händer nu.
Storasyster min har kommit upp från Göteborg för att mysa med familj och vänner under en veckas tid. Är så underbart att ha henne här hemma i dalarna igen.
En annan stor sak som hänt är att Micke blivit morbror för andra gången. I måndags 18/2 föddes en liten flicka och nu längtar vi väldigt mycket till att få träffa den lilla familjen som växer sig allt större. Grattis till er <3

I helgen blir det lite kalas och firande, då jag fyller år den 23/2. Alltid trevligt med kalas (oavsett vems "kalas" det är).
Men innan dess blir det två dagars arbete i inredningsbutiken, ser fram emot detta, då jag trivs där så mycket.

På våran egen bebisfront, så går vi in i vecka 37 nu och vi mår alldeles utmärkt. Vi var och mätte magen igår (får mäta den varje vecka nu framöver) och har ett sf-mått på 30. Har faktiskt aldrig innan noterat hur stort måttet varit, utan bara legat där på britsen som en liten strandad val och blivit mätt och aldrig tänkt på vad hon sagt för mått. Har fram tills nu gått upp totalt 8 kg under graviditeten. Är dock bara 27 dagar kvar till bebis kommer, så ska bli spännande att se vad alla måtten stannar på och hur stor bebis visar sig vara. Som vi längtar!

Dregen och jag ska nu ut i solen en sväng och kissa på snöhögarna sen bär det av till Orsa.




Finbesök i Orsa


TENS?

Igår var en händelserik dag, först begav vi oss iväg på sista träffen med föräldragruppen. Åh vilken god fika det bjöds på. Glupsk som jag är, klämde jag i mig mest av alla där :)
Sen åkte vi hem, bytte om och iväg till en hockeyrink. Nu skulle Micke spela hockey tillsammans med sina vänner och jag satt kikade när de for runt där på isen. Måste erkänna att jag blev rätt avundsjuk, hade så gärna velat fara runt där på isen jag också. Dock hade det varit ganska riskabelt, då jag blivit ovanligt klumpig nu på sista tiden, ännu mer klumpig än vanligt. Hur nu detta kan vara fysiskt möjligt!? ;)
Satt där och kikade ett tag innan jag fick lov att bege mig vidare till lasarettet för en bokad tid för att plocka ut en TENS-maskin åt mig.

"TENS, Transkutan Elektrisk NervStimulering, är en metod för smärtlindring som bygger på stimulering med svaga elektriska strömmar. En batteridriven apparat överför via ledningar ström till plattor som sätts på kroppen. Metoden används vid både akuta och långvariga smärttillstånd.
TENS kan användas både vid så kallad nociceptiv smärta, då smärtan vanligen har sitt ursprung i leder, skelett, muskler, hud, och i interna organ, och när smärtan är neuropatisk eller neurogen (det vill säga smärtan härstammar från nervsystemet).
TENS-smärtlindring kan användas i samband med (före och under) förlossning."

En efterlängtad liten apparat måste jag säga. Har något "mystiskt" fel på min höft/ryggslut, som gör att jag får extremt ont periodvis. Men tyvärr kan de inte undersöka vad felet är, eftersom jag måste genomgå en röntgen och det är inte genomförbart nu när jag är i mitt välsignade tillstånd som gravid. Så nu ska jag börja använda denna lilla maskin och se om den hjälper och även använda den under själva förlossningen, då jag (helst) inte vill ta annan smärtlindring. Så ska bli spännande att se om denna lilla manick är något jag kommer kunna rekommendera till kvinnor under förlossning eller ej.

Idag har vi varit hos min mor och far, där vi ätit "sovatten" och klimp. En av mina favoriträtter, men återigen klämde jag i mig för mycket av det goda och har sedan middagen "halvt" ångrat att jag åt så mycket. Fast åt andra sidan, en halv dags lidande är det värt när man äter så god mat.




Vecka 36

Hallå! Hoppas alla har en trevlig onsdagskväll:) jag och Sarah inviger vecka 36 med lite film, chuck and Larry går på tv ikväll, rolig film de. Vi har också varit på mvc igen och lyssnat på de eviga gnället att magen inte är så stor som den ska. Själv tror jag att den är så stor som den ska, med tanke på att kvinnor vanligtvis har gått upp 20 pannor i de här stadiet av graviditeten och direkt nån inte fläskar på sig en massa onödiga kilon Så blir de gnäll. Löjligt om ni frågar mig.


Korvnavel och nattjobb!

Nu sitter jag här, ännu en natt på jobbet. Jobbar 23:00-08:00, så det är ganska många timmars arbete kvar. Försöker passa på att jobba så mycket kroppen orkar och hinner innan bebis kommer till världen.
Ska bli intressant att se hur länge kroppen orkar, har ju inte så otroligt stor lust att föda på jobbet heller. Är trots allt bara 36 dagar kvar tills jag gått 40 hela veckor och bebis kanske tycker det räcker med enbart 38 veckor. Det vet man ju aldrig. Eller så trivs bebbe så bra där inne och väljer att stanna längre. Ovissheten kan ha sin charm, samtidigt som det är aningen knepigt att inte veta när det kommer att ske.
Hur som helst är bebbe välkommen när den än känner för det. ;)
apropå bebis och graviditet, min käre man låg och kikade på magen med kärlek i sin blick igår kväll och kläcker plötsligt ur sig:
- åh "korvnavel"!!!
(Så petade han på naveln med ett leende på läpparna).
Vadå korvnavel tänkte jag? Oavsett vad min man menade med den kommentaren, så får jag väl ta det som en komplimang. För han gillar ju min mage, eftersom det är hans bebis tillfälliga bo och han gillar ju korv?!. Så måste väl vara kärleken till magen samtidigt som han fick ett innerligt sug för att äta korv som skapade den kommentaren. (Med lite fantasi så var det nog så) :)
Försöker förneka in i det sista att han spontant kläckte ur sig detta för att han tycker naveln börjar puta utåt och se ut "som en korv" alltså en korvnavel. ;)

Nu ska det jobbas vidare, godkväll allesammans!




Mat, mat & mat

Ett par mysiga dagar har flugit förbi här hemma, igår "lyxade" vi till det med hemmagjorda vegetariska dumplings med ris och en coleslawsallad som tillbehör. Men även med en sweetchiliesås och Sojasås att dippa i. Dumplings är nog en av mina absoluta favoriträtter eftersom den går att variera och man kan ta vad man har hemma helt enkelt, och det blir otroligt gott varje gång. Denna gång fick de innehålla smörstekta champinjoner, broccoli, marinerad tofu, ingefära, salt, peppar, vitlök, sambal oelek samt en skvätt grädde. Kan lägga upp mitt recept på superenkla dumplings senare. För har man ej prövat denna maträtt, så är det ett måste! ;)

Idag har vi åter ätit gott. Blev en potatisgratäng med en quorngryta samt sallad till. Senare varm banan i ugn :) så vi har ägnat en helg i matens tecken, vilket inte är fy skam. Dregen verkar även han uppskatta detta, eftersom han är minst lika matglad som sin husse och matte. Så vid varje litet tillfälle något skulle ramla ner på golvet, så är våran levande lilla dammsugare D där och städar upp. Han är även bra som "fördiskmaskin" måste jag erkänna.

Måste skriva och berätta att Micke är i sovrummet just nu, där han poppar punkmusik för fullt. Under tiden som han viker nytvättade bebiskläder som han tvättat idag. Tänk vilken huslig man jag har, inte dåligt det inte. Värmer verkligen i hjärtat att se hur mycket han längtar efter sitt ofödda barn. <3


I vecka 35 (34+1)

Magen den växer och växer ;)


Tisdagen den 5/2-13

Nu är det bara en halvtimme kvar tills mannen i huset dyker upp. Så jag, bebis i magen och Dregen myser i soffan och väntar ivrigt på att han ska komma hem.
Idag har det inte uträttats speciellt mycket alls, dels på grund av att kroppen inte ville lika mycket som jag ville. Men efter att både M och min mor kom till undsättning med Alvedon så blev dagen räddad. Så efter att ha "kurerat" kroppen så lagade jag och Dregen mat (quorngryta med champinjoner, vitlök, rödlök samt broccoli. Plus en knaprig avokado/gurka/tomatsallad med vinägrett) Blev lyckligtvis godkänt av både Micke som kom hem på lunch/middag och av Dregen som agerade förste provsmakare när jag tillredde maten.
Senare tog Dregen och jag en långpromenad nere vid vattnet där vi lekte i snön och skällde på en snöskottande gubbe i orange reflexklädnad. När vi sedan kom hem igen, var D full av snö och hans reaktion av detta var att han blev "inåtvänd" och lågmäld. Han rörde sig knappt under en halvtimme, det var inte förrän snön börjat smälta och jag hjälpte han att få bort det, som han blev sig själv igen. Det vill säga den där lagom vilda och busiga Dregen.

I morgon går vi in i vecka 35 och då kommer det bild på magen är planen. Måste säga att magen vuxit mycket nu på slutet för att sitta på mig, vilket gör mig och pappa Micke väldigt glada och varma inombords.


Yummy!!

Bjuden på semla hos syster Ida. Underbart gott!
Helgen var toppen, med två födelsedagsfiranden och massor med god mat och tårta. Blir ett längre inlägg i morgon för hjärnan min har blivit smord med för mycket grädde och fett för att orka skriva något intressant idag :)


Liten blev stor!

Dessa bilder skulle vara med i inlägget den 29/1 då Dregen fyllde år! Men bloggappen ville inte vara min vän, så de kommer nu istället!
Vill passa på att skriva grattis till min svägerska och mickes syster Madeleine som fyller 18 år idag! Stort grattis! Och även till min mormor som fyller 78 idag. kärlek till er två från oss <3


RSS 2.0