Regn & grillning

Igår fick vi en impuls,en impuls om att det vore väldigt gott med grillat. Tyvärr bor vi i en lägenhet och dessutom högst upp. Men vi bestämde oss för att ta med oss mat, barn och hund ner till vattnet och grilla där.
Vi marinerade färska champinjoner, majskolvar, chilikryddad hallomi samt en bit kött åt mannen i familjen. Blev även en enklare sallad som vi tog med. Sedan packade vi ner allt man kunde tänkas behöva från filtar till grillkol.
Det enda minuset var att just denna dag ville solen bara titta fram ibland mellan molnen. Men vi tänkte att det inte gjorde något och att det kanske skulle spricka upp och bli fint när vi väl var på plats. Så vi packade in både barn, hund och mat i bilen och begav oss iväg till grillplatsen vid sjön.
Väl på plats hade solen gått i moln helt och det blåste endel från det öppna vattnet också. Trots detta, så lyckades vi (micke) grilla och maten blev kanongod. Dregen fick vara lös och sprang runt, runt som en tok. Såg även att han sprang ner och smakade lite på vattnet, för att sedan hoppa runt och skälla lite på det.

När vi sedan ätit klart och kände oss nöjda kände vi hur det kom några droppar regn, vilket fick oss att hoppa in i bilen och åka hem. Väl hemma så började det ösregna. Så tack och lov att vi åkte den tiden vi åkte, annars hade vi fått äta vattendränkt mat och fått en dusch på köpet. Det kunde helt enkelt kunnat sluta i katastrof.
Men trots att vädret inte var det bästa, så kändes dagen ändå väldigt lyckad. Speciellt eftersom grillat är en stor favorit i denna familj.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0