Kryparen

Nu på kvällen satta och kikade på en film i vanlig ordning och då helt plötsligt så kryper sjuklingen Dylan iväg på golvet. 
Han kryper snabbt dessutom, som det vore något han kunnat en längre tid. Men faktum är att han stått och stampat på samma plats i evigheter. Vi har inte heller kunnat ana att detta skulle ske just idag, eftersom han som sagt inte ens visat någon som helst tendens till detta.
Så idag är vi lite extra stolta över våran son. Som förvånade oss stort.
Gäller att röja undan i morgon, han har nämligen upptäckt kablarna vid tvn, som verkar vara prio nummer ett att krypa fram till och dra i. Så fort vi flyttat honom minst tre meter därifrån, så är han där lika snabbt. Dags att barnsäkra lägenheten rejält, för nu är busDylan på språng.




Sjuklingen

Sjuk för första gången i sitt liv.
Dylan är krasslig, både feber och förkyld. Han har sovit mesta dels av dagen, men nu verkar värktabletten kickat in, för han är både piggare och ger oss leenden igen. 
Tror det är mamma sarah som smittat sin son. Hon har samma symtom som lillgrabben. 






Regnig dag..igen

Regn regn och åter regn. Grått och trist väder ute, var är solen och det fina höstvädret?
Tur att det finns filmer att se. En kopp kaffe i soffan och en bra rulle på tvn får bli sysslan för tillfället. Finns andra saker man kan få gjorda här hemma när vädret sviker också. Som att storstäda eller göra ett storkok på barnmat. Inte de roligaste av sysslor kanske, men ack så nödvändiga."
Sen ska vi faktiskt få främmande också, är Dylans gammelmormor/morfar som är på intåg. De kommer med nybakt bröd ("stomp") som är hela denna familjs absoluta favoritbröd. Sen passar de även på att träffa lillgrabben och mysa lite med honom. 




Tiden

När man blev en förälder, så märkte jag för första gången hur snabbt tiden går. Nog för att jag förr känt att tiden går snabbt, men det är inget i jämförelse med nu.
Man ser hur snabbt ens barn växer och utvecklas, så snabbt att man önskade att tiden kunde gå lite saktare. Samtidigt inser man att man själv även åldras i samma takt. Varför måste tiden gå så snabbt?
Innan man vet ordet av, kommer jag vara 30 och ha en sexårig son. 
Nog för att jag är ung än, men efter det att jag blev en mor, så har det fått mig att verkligen tänka på tiden. Njuta av tiden och inte ha brottom med att saker och ting måste ske på en gång. Jag vill njuta, njuta av varje liten minut, varje liten sekund av mitt liv. Mitt liv med min familj och alla runtomkring som jag älskar.
Ta vara på livet och njut av det till fullo, allt man eventuellt saknar kommer ändå ske i framtiden. Att längta efter ouppfyllda ting, gör lätt att man glömmer det fina man har just nu.
Så njut.




Sju månader!!

Varit hos mina föräldrar hela helgen, varit supermysigt med god mat och umgänge med mina föräldrar och ena systern med sambo.
Pappa Micke har till och med varit ute och matat mammas hästar med hö. Alldeles själv dessutom. 

Dylan har även hunnit bli sju månader gammal. Stora killen! Han har börjat göra massor med "pruttljud/blåsljud" med munnen. Han blåser helt enkelt ut kinderna, putar med läpparna och blåser ut luften, tillsammans med en hel del spott. Så det låter som att han försöker imitera en bil. Ser och låter så roligt att man bli alldeles full i skratt. 
En annan liten och rolig detalj han börjat med, är att han "upptäckt" sina öron. Så fort han är på myshumör, så åker handen upp och han börjar gosa med sina små öron. Man kan ju undra vem han ärvt detta efter? ;)
För er som känner Micke, så vet ni med all säkerhet att denne man är en "örongosare" av första klass. Han finner det avkopplande att vicka och dra i sina eller mina öron när han exempelvis ska sova. Detta fenomen har han tydligen pysslat med sedan unga år, så Dylan är verkligen sin far upp i dagen.
Mat är hans stora passion här i livet, han äter och äter och äter. Ammar gör han bara då han ska sova. Mest för att det är mysigt och lätt att somna så. 
Krypningen jobbar han med. Står på alla fyra och gungar. Han hoppar och fräser med benen för fullt, med har inte riktigt kopplat att man även måste flytta armarna framåt. MEN, för ett par sagar sedan, så flyttade han en arm framåt. Så nu är det på gång! ;)
Måste dock tillägga, att även om han inte lärt sig krypa helt än. Så tar han sig runt på golvet ändå, på sitt eget "rullande" vis. Kollar man bort för en stund, så vips är han 2 meter bort från platsen man lade ner honom. ;)

Nu har vi krupit ner i sängen och ska kika på en gammal Beckfilm. Så mysig, så underbart härligt liv man lever.









Moster Ida

Idag har Dylan och jag tagit en långpromenad upp till Dylans moster Ida, som slutat jobbet för dagen. Hösten är bra underbar, älskar alla vackra färger, att återigen tända massor av ljus hemma. Sen gillar jag att man får börja "pälsa" på sig. Finns så mycket snygga höst/vinterkläder ;)









Diamant

Vill också ha det där diamantarmbandet med 32 stycken safirslipade diamanter, som såldes på Bukowskis för si sådär 540 000:-.
Svårt att välja tillfälle att bära ett sådant dock. Jag är både för klumpig av mig och bryr mig inte om lite skit under naglarna. Så hade väl slutat med att jag grisat ner smycket i målarfärg, jord eller barnspyor. Eller tappat det på en skogspromenad eller i en toalett som jag hunnit spola.
Får nog hålla mig till budgetsmycken, men ack så fint dyrgripen var! :)




Bråkmakaren som vi älskar

Äntligen sover bråkmakaren.
Han har mer eller mindre varit vaken större delen av dagen. Mestadels glad som han nästan alltid är. Men de senaste två timmarna har han bara gnällt och bråkat (supertrött som han var). Men ville han sova? Nej nej, trots att det var vad han behövde, så vägrade han in i det sista.
Men nu 22:00 så slocknade han och sover som en stock. Misstänker att det är ännu fler tänder påväg, som orsakade detta. Det verkar inte helt lätt att vara liten och inte förstå att sömn ibland är den bästa lösningen.
Busunge, vi älskar dig!







"Bloggappen"

Märkte att det inte var igår jag uppdaterade "bloggappen". 
Blev helt chockad när jag väl gjorde det, nu är den bättre än någonsin och här har jag suttit och svurit över att appen varit kass. Det enda jag behövde göra var att uppdatera telefonen och appen. 
De har verkligen lyckats att klämma in alla funktioner jag saknat. :) får skylla mig själv att den inte velat fungera bra innan, finns ju en anledning till att de dyker upp uppdateringar. Knäppa sarah! ;)




Många "familjekombinationer"

Kusiner, moster, fastrar, farmor, tremänningar, farfar, mormor, morfar, syskon, gammel farmor, gammel mormor, gudmor, svägerskor och partners. Tror alla "familjekombinationer" fanns på plats. ;)
Var ett extra födelsedagskalas för både Tilde och Elton, eftersom alla inte kunde vara med när de firades på sina födelsedagar.
 
 
 

Maaaaaaat

Dylan sover, han har precis käkat sig en portion mat som bestod av:
• potatis
• morötter
• röd & gul paprika
• broccoli
• kikärtor
• salladslök (ytterst lite)
• en skvätt mjölk
• rapsolja
• olika örtkryddor för smakens skull
Sedan var allt detta mixat till en slät puré. Verkade gå hem även denna gång.

Samtidigt som lillgrabben åt detta, så mumsade jag och M i oss en "asiatisk inspirerad wok" med grönsaker och nudlar. Så nu sitter vi med paltkoma här hemma i soffan och smälter maten.

Pappa Micke sitter även och redigerar ihop en film med olika filmklipp på Dylan. Ska bli kul att se slutresultatet.
Nu ska jag återgå till mitt komaliknande tillstånd och fortsätta njuta av denna dag.


En liten uppdatering

Heldag i Falun med Dylans mormor & moster. 
Tog en långpromenad och fika i "Stadsparken" i finvädret, sen tog vi även en sväng på stan. Där vi åt gott och kikade i affärer.
 
I torsdags firade jag och min älskling våran årsdag. Mormor, moster och "morbror" Olle var barnvakt till lillkillen, medan vi gick på restaurang och åt gott. Mätta blev vi, så mätta att magen smärtade i flera timmar efteråt. Men det var klart värt det, gott som det var :)
I lördags var vi och firade Dylans farfar som fyllt år. Blev bjudna på tacos och efterrätt. Mysigt att träffa dylans släkt och kanongott med tacos (som alltid).
 
 

Älskade Dylan!

Idag när Dylan tog sin lunchtupplur, så gjorde han något han aldrig gjort förr. (Inte vad vi märkt dock)
Han pratade nämligen i sömnen! Otroligt charmigt må jag säga.


Barnvakt

Imorgon har vi fixat barnvakt för en längre stund för första gången. Det är nämligen så att det är våran "årsdag" i morgon, så vi tänkte gå ut och äta på restaurang.
Vilken har vi inte bestämt än, men det visar väl sig ;)



RSS 2.0